Van Wijk heeft boodschap voor de KV Mechelen-fans: "Dat is grootste troef"

Van Wijk heeft boodschap voor de KV Mechelen-fans:
Donderdag 22 maart 2018 - 21:55   I  

Van Wijk en KV Mechelen hebben vandaag het nieuws bekendgemaakt dat de trainer ook volgend seizoen nog aan het roer zal staan van de club. Ondanks de degradatie blijft het bestuur dus geloven in de kwaliteiten van Van Wijk. Terecht ook, want onder zijn leiding deed KV Mechelen het eigenlijk bijzonder goed.

Dat vond ook Van Wijk, die de degradatie nog steeds niet verwerkt heeft. "Ik heb het zelf nog niet verwerkt, maar je moet het gewoon accepteren. We hebben het op een haar na niet gehaald en dan zak je natuurlijk door de grond. Maar ik vind wel dat we de laatste zes wedstrijden een erg hoog niveau hebben gehaald", aldus Van Wijk op de website van KV Mechelen.

Promotie naar 1A

Nu de kogel door de kerk is kan het werk beginnen voor Van Wijk en het bestuur. Het is de bedoeling dat KV Mechelen zo snel mogelijk terug promoveert naar de hoogste klasse. Dat is ook de reden waarom Van Wijk aan het roer is blijven staan.

"Voetbal in 1A is niet voetbal in 1B, dat is duidelijk. We moeten die knop omdraaien nu, maar dat komt wel goed. We zullen volgend seizoen kunnen rekenen op onze fans, want dat is onze grootste troef. Ze moeten hier elke wedstrijd weer een heksenketel van maken", aldus Van Wijk.

Ploeg samenstellen

Nu moet de trainer samen met de club een kern samenstellen die klaar is voor de promotie. Ook daar heeft Van Wijk wel wat werk mee, maar ook dat ziet hij in orde komen. Ook weet hij wat KV Mechelen nodig heeft om wedstrijden te kunnen winnen volgend seizoen.

Er wacht de directie een immens werk om een goede ploeg samen te stellen, samen met mij. Zo moeten we competitief zijn om aan de top van het klassement te spelen en meteen te promoveren. De opdracht is duidelijk, maar simpel allerminst. “Hoe verwoorden ze dat weer? De bus parkeren voor doel? Nu, dat zijn dubbeldekkers. Dat moet je proberen te ontwrichten. En dus zullen we scorend vermogen nodig hebben.”

Poll: Lukt het volgend seizoen al voor KV Mechelen?

TAGS  I  KV Mechelen  I   Van Wijk

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024