Beerschot Wilrijk en Cercle Brugge houden grote kater over aan finalematch

Beerschot Wilrijk en Cercle Brugge houden grote kater over aan finalematch
Donderdag 22 maart 2018 - 22:45   I  

Het werd een spannende ontknoping in 1B dit seizoen, maar ook eentje met een bittere nasmaak. Cercle Brugge dwong na een erg spannende terugwedstrijd in de finale van 1B de promotie af. De vereniging won met 3-1. Na afloop braken er rellen uit. Een fan van Beerschot werd in kritieke toestand zijn afgevoerd nadat hij van de bovenste ring van de tribiune naar beneden viel.

Er was voor, tijdens en na de wedstrijd heel wat tumult en dat krijgt nu een staartje. Zowel Cercle Brugge als Beerschot Wilrijk moeten zich gaan verantwoorden voor de Geschillencommissie van de KBVB. Dat weet Het Laatste Nieuws.

Beide clubs moeten zich op dinsdag 27 maart (14u00) komen verantwoorden voor de Geschillencommissie van de KBVB. Scheidsrechter Alexandre Boucaut wordt opgeroepen om te getuigen. De officiële verklaring voor de oproeping luidt “een gebrekkige organisatie” (Cercle) en “wangedrag van supporters” (Beerschot Wilrijk).

Gebrekkige organisatie

Cercle Brugge zou nalatig geweest zijn en een poort hebben laten openstaan. Daardoor konden fans van Beerschot Wilrijk schade aanbrengen aan enkele auto's van de pers. Normaal gezien had die poort gesloten moeten zijn. Wat de straffen zullen zijn voor beide clubs is nog niet geweten.

Poll: Moeten beide clubs even hard gestraft worden?

TAGS  I  Cercle Brugge  I   Beerschot Wilrijk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024