‘Eerste selectie Rode Duivels levert Limbombe meteen toptransfer op’

‘Eerste selectie Rode Duivels levert Limbombe meteen toptransfer op’
Vrijdag 23 maart 2018 - 07:27   I  

Anthony Limbombe werd exact een week geleden voor het eerst opgeroepen door Roberto Martinez. Limbombe verzilverde zijn sterk seizoen bij competitieleider Club Brugge met een selectie voor de Rode Duivels, en dat maakt van de moderne flankspeler een érg gewilde speler.

Enkele buitenlandse clubs hadden eerder dit seizoen al lucht gekregen van de goede prestaties van Limbombe. Tijdens topwedstrijden zitten er steevast tientallen scouts van gerenommeerde ploegen in het Jan Breydelstadion, en ook die scouts beoordeelden de kersverse Rode Duivel meer dan één keer met een positief rapport.

In januari meldde geen enkele club zich in Brugge, maar op dat moment was een vertrek van Limbombe ook gewoon niét bespreekbaar. Club Brugge wilde één van zijn absolute smaakmakers – én belangrijke hoeksteen in het systeem van Ivan Leko – onder geen beding laten vertrekken. In het tussenseizoen liggen de kaarten mogelijk anders.

Transfer naar één van de vijf grote competities?

Limbombe zelf stak eerder deze week alvast niet onder stoelen of banken dat hij op termijn graag nog een stap hogerop zou willen zetten. Een transfer naar een grote buitenlandse competitie lijkt de logische volgende stap in de loopbaan van de 23-jarige flankspeler.

Nu Limbombe werd opgeroepen voor de Rode Duivels, spreekt het voor zich dat enkele Engelse clubs na afloop van het seizoen zullen aankloppen bij Club Brugge of de entourage van Limbombe. In play-off 1 zal de aandacht enkel en alleen toenemen. De komende weken zitten er immers nog veel meer scouts van buitenlandse clubs in de tribunes. Het zou dus zomaar kunnen dat Limbombes eerste selectie voor de nationale ploeg heel wat deuren heeft geopend.

Poll: Is Limbombe klaar voor een stap hogerop?

TAGS  I  Limbombe  I   Rode Duivels  I   Club Brugge

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024