Roberto Martinez haalt zich heel wat woede op de hals met deze eis

Roberto Martinez haalt zich heel wat woede op de hals met deze eis
Vrijdag 23 maart 2018 - 08:05   I  

Roberto Martinez heeft zich niet bepaald populair gemaakt in Brussel. De bondscoach van de Rode Duivels wil dat er iets wordt gedaan aan de slechte grasmat in het Koning Boudewijnstadion, maar de stad Brussel lijkt niet meteen van plan om veel geld te investeren in een nieuw veld.

Het is simpel: Martinez wil dat er na de oefeninterland tegen Saudi-Arabië werk gemaakt wordt van een nieuwe grasmat. Stad Brussel klaagt over het kostenplaatje. Volgens Het Laatste Nieuws staan ze bij de Belgische Voetbalbond echter stevig in hun schoenen. Op 31 mei loopt het contract met de stad Brussel over het Koning Boudewijnstadion af.

Komt het niet tot een akkoord mét een nieuwe grasmat, dan dreigt de KBVB ermee om de uitwuifinterlands tegen Portugal (2 juni), Egypte (6 juni) én Costa Rica (11 juni) elders te spelen. Het oorspronkelijke plan is om de eerste en de laatste interland in Brussel te spelen en voor Egypte uit te wijken naar Genk.

"Martinez heeft het geld voor een nieuwe grasmat"

"Het klopt dat we aan het onderhandelen zijn met de stad Brussel over een nieuwe huurovereenkomst én een nieuwe grasmat”, bevestigt de eventmanager van de Voetbalbond Filip Van Doorslaer. “Maar uit respect voor onze onderhandelingspartner zal ik niet ingaan op wat er besproken is en hoe de onderhandelingen verlopen. Of het voorstelbaar is dat we de oefeninterlands voor het WK elders spelen? Als we niet tot een akkoord zouden komen, dan moeten we een oplossing zoeken, dat spreekt voor zich.”

Een nieuwe grasmat kost algauw tussen de 100.000 en 200.000 euro. De stad Brussel wil dat bedrag niet (alleen) ophoesten. “Bondscoach Martinez kan wel een nieuwe grasmat willen, maar het is de stad Brussel die de rekening mag betalen”, sakkert Brussels schepen van Sport Alain Courtois (MR). “Het valt te bekijken of daar budget voor is. Als de bondscoach wil, kan er snel een nieuwe grasmat liggen. Hij heeft er het geld voor", besluit Courtois. Maandag wordt het aflopende contract tussen stad Brussel en de Voetbalbond over het Koning Boudewijnstadion besproken.

Poll: Moet er een nieuwe grasmat komen?

TAGS  I  Martinez  I   Rode Duivels

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024