“Martinez is tevreden over mijn prestaties, maar ik ga niet mee naar het WK”

“Martinez is tevreden over mijn prestaties, maar ik ga niet mee naar het WK”
Vrijdag 23 maart 2018 - 08:45   I  

In mei moet Roberto Martinez knopen doorhakken. Dan moet de bondscoach een 23-koppige selectie samenstellen voor het WK in Rusland. Neemt de Spaanse oefenmeester ook spelers uit de Jupiler Pro League mee? Dat is nog even afwachten. Sporting Charleroi-verdediger Dorian Dessoleil hoopt alvast niet op een telefoontje van Martinez.

“Of ik de laatste selecties in de gaten heb gehouden? Neen, niet speciaal. Mijn naam werd op een gegeven moment naar voor geschoven als potentiële Rode Duivel, maar ik denk niet dat de bondscoach met nu meteen zal oproepen”, steekt Dessoleil in een gesprek met La Capitale van wal. “Dat ik gevolgd word brengt geen extra druk met zich mee. Al moet ik toegeven dat er een moment was waarop ik de zaken een beetje wilde forceren. Gelukkig realiseerde ik me al even snel dat zoiets geen zin heeft.”

De sterkhouder van  Charleroi prijst zich al gelukkig dat hij tot de grote groep van spelers behoort die gevolgd worden door de bondscoach. “Martinez is tevreden over mijn prestaties en het niveau dat ik haal, maar ik ging er echt niet van uit dat ik zou genoemd worden als kandidaat-Rode Duivel. Het is vooral zaak dat ik mijn niveau vasthoud en op deze manier verder doe. Ik moet constant presteren.”

"Ik weet niet of ik klaar ben voor de Rode Duivels"

“Er lopen heel wat grote namen rond bij de nationale ploeg, ook in de defensie. Spelers die deel uitmaken van de absolute wereldtop. Ze spelen onder meer bij Manchester City, FC Barcelona en Tottenham Hotspur. Dat mag je niet vergeten. Het niveau dat de huidige verdedigers halen, ligt op dit moment buiten mijn mogelijkheden. Ik weet niet of ik al dan niet klaar ben voor de Rode Duivels. Ik stel me die vraag ook niet. Ik werk gewoon rustig verder.”

Dat Dessoleil nog steeds op een eerste selectie wacht, stoort hem dan ook niet. “Neen, ik ben al blij dat er over mij gepraat wordt. Ik heb op geen enkel moment gedacht dat ik er zou bij zijn op het WK in Rusland. Mijn carrière begint nog maar pas, ik heb nog veel te leren”, besluit de verdediger.

Poll: Kan Dessoleil het tot Rode Duivel schoppen?

TAGS  I  Dessoleil  I   Charleroi  I   Rode Duivels

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024