Speelt ‘nieuwe Mbappé’ binnenkort in de Jupiler Pro League?

Speelt ‘nieuwe Mbappé’ binnenkort in de Jupiler Pro League?
Vrijdag 23 maart 2018 - 10:47   I  

Kylian Mbappé maakte vorig seizoen furore bij AS Monaco en dat leverde de Franse aanvaller onmiddellijk een overgang naar Paris Saint-Germain op. Mbappé is nog steeds maar 19 jaar oud, maar nu al een ster. En het is goed mogelijk dat de volgende Mbappé binnenkort neerstrijkt in de Jupiler Pro League.

Zo zijn ze bij Monaco van plan om hun grootste talenten bij zusterclub Cercle Brugge, onlangs gepromoveerd naar het hoogste niveau, te stallen. “Het einddoel is AS Monaco sterker maken. Want wat is ons probleem? De kloof tussen het niveau van onze jeugdspelers en de eisen die de eerste ploeg stelt, is te groot. Zeker nu we bovenin de Ligue 1 meedraaien. Dus zochten we een club waar jonge spelers verder kunnen rijpen.”

Het valt dus niet uit te sluiten dat er binnenkort een toekomstige wereldster neerstrijkt in het Jan Breydelstadion. De nieywe Kylian Mbappé zou zomaar bij Cercle Brugge kunnen belanden. “Precies”, zegt Vadim Vasilyev, de grote baas bij Monaco en Cercle. “Hoewel: een nieuwe Mbappé vind je niet elk jaar. Maar een toekomstige sterspeler van Monaco die eerst twee, drie seizoenen bij Cercle speelt en dan sterker terugkeert: dat is het opzet. Daar heeft Cercle iets aan, maar Monaco ook.”

Win-win

“Zo'n tweede club werkt alleen als beide partijen er iets bij te winnen hebben. Ik wil ze niet noemen, maar er zijn voorbeelden van ploegen waar een zusterclub niet werkt. Ik denk op lange termijn. Uiteraard kan er een moment komen waarop je vaststelt dat het niet werkt, maar ik zie er nu een win-win in”, benadrukt Vasilyev. “We wilden een competitie van een zeker niveau, in een gelijkaardige cultuur én met een zakelijke insteek. Waarmee ik bedoel dat er geen limieten staan op hoeveel spelers je er kan stallen.”

Poll: Is deze samenwerking positief voor onze competitie?

TAGS  I  Monaco  I   Cercle  I   Mbappé  I   RC Genk  I   AA Gent  I   Club Brugge  I   Antwerp  I   Anderlecht  I   Standard

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024