'Dit is de echte reden waarom Rode Duivels niet tegen topland spelen'

'Dit is de echte reden waarom Rode Duivels niet tegen topland spelen'
Vrijdag 23 maart 2018 - 11:40   I   door Redactie

Er is heel wat kritiek omdat de Rode Duivels niet oefenen tegen een topland. Daar is echter wel een duidelijke reden voor. De schuld ligt niet bij de Belgische voetbalbond, zoals wordt gesuggereerd. Volgens Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad, heeft het allemaal met geld te maken.

 Of we in de juiste richting ­evolueren, zullen we immers ook dinsdag na het ­oefenduel tegen Saudi-Arabië niet weten. De ­Aziaten zijn geen tegenstanders, zeker niet in een oefenwedstrijd, waarmee je de krachten kunt meten met het oog op de WK-ambities.

"De voetbalbond doet nu wel alsof het een bewuste strategie was om een programma zonder een topland als tegenstander op te stellen. Dat verdient nuance. Ons land is voor de toplanden niet aantrekkelijk genoeg om tegen te oefenen. Dat heeft niets met onze voetbalbond, bondscoach of spelers te maken, maar alles met geld", aldus Vandewalle. 

"Spanje en Italië spelen deze dagen tegen Argentinië"

"Een oefenduel van pakweg Engeland tegen Italië (nu in Engeland, volgend jaar in Italië) levert voor de nationale voetbalbonden veel meer op aan tv-geld dan een duel tegen het kleine België, waar tv-zenders veel minder kapitaalkrachtig zijn. De Spaanse, Engelse, Duitse en Italiaanse voetbalbonden strijken bij een oefenduel al snel enkele miljoenen euro's van de tv-zenders op."

"In België zijn dat maar enkele honderdduizenden. Spanje en Italië spelen deze dagen tegen Argentinië. Met het geld van de Spaanse en Italiaanse tv-zenders, die absoluut Lionel Messi en co. op de buis willen brengen, betalen die bonden de Argentijnen, die meer dan één miljoen euro voor een oefenduel vragen. Brazilië idem. Veel verder moeten we het echt niet zoeken."

Geld, geld, geld

Het is dus niet de schuld van de Belgische voetbalbond, noch van bondscoach Roberto Martinez. Ook niet van de kwaliteit van de Rode Duivels, want die is er meer dan voldoende. De Belgen zijnn een zeer gewaardeerde tegenstander intussen. Het gaat echter om geld. Zoals zo vaak in het voetbal.

Poll: Snap jij dit?

TAGS  I  Rode Duivels  I   shw

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024