Cercle waarschuwt Club: "We kunnen groter worden dan jullie"

Cercle waarschuwt Club:
Vrijdag 23 maart 2018 - 12:00   I   door Redactie

Dankzij de overname van AS Monaco is er plots veel meer mogelijk bij Cercle Brugge. De Vereniging promoveerde al naar 1A. Wat wordt het volgende? Groter worden dan Club Brugge? Moet blauw-zwart daar nu plots schrik voor krijgen?

“Neen, dat is niet het eerste doel", benadrukt Vadim Vasilyev, de 52-jarige Rus die vice-voorzitter van Monaco is en gedelegeerd bestuurder van Cercle. Al sluit hij dat toch niet uit op termijn. "Als we goed werk leveren, dan kan dat op een dag misschien. Nu willen we een solide eersteklasser worden. Vandaag is de kloof met Club of Anderlecht te groot. Zowel op het vlak van structuur als budget.”

Voor Vasilyev hoeft het Jan Breydelstadion overigens niet meer gedeeld te worden. Cercle zou naar een andere locatie moeten zoeken. “Ik persoonlijk zou Cercle liever zien spelen in een stadion dat minder groot is. Maar dat is iets waarover we in de toekomst zullen nadenken", geeft hij aan in Het Nieuwsblad.

Onlangs waren ze bij Club nog razend omdat Cercle niet wilde bijleggen voor een nieuwe grasmat. “Die discussie gaat verder. Ik wil breken met het idee dat AS Monaco snel hier en daar wat geld kan bijpassen. Neen, dat doen we niet. Er is een overeenkomst en die verloopt niet altijd even makkelijk", zegt Vasilyev. 

Compromis

"Maar ik twijfel niet dat intelligente mensen elkaar niet kunnen vinden. En die zijn er aan beide zijden. Ieder verdedigt zijn eigen belangen. Zolang dat maar met respect gebeurt. Ik heb Bart Verhaeghe ontmoet, hij heeft me gefeliciteerd met de promotie. We zullen wel tot een compromis komen.”

Poll: Denk jij dat Cercle ooit groter wordt dan Club?

TAGS  I  AS Monaco  I   Cercle Brugge  I   Club Brugge  I   shw

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024