‘Dit toptalent maakt einde aan Barcelona-carrière van Vermaelen’

‘Dit toptalent maakt einde aan Barcelona-carrière van Vermaelen’
Vrijdag 23 maart 2018 - 16:51   I  

Thomas Vermaelen staat tot nader order nog steeds op de loonlijst bij FC Barcelona, maar de kans is groot dat daar binnenkort verandering in komt. De Catalaanse topclub zou van plan zijn om de ervaren Rode Duivel komende zomer aan de kant te schuiven.

Volgens diverse Spaanse media wil Barcelona zijn defensieve compartiment straks versterken – en verjongen. Eén speler wordt steeds nadrukkelijker genoemd als potentiële versterking: Matthijs de Ligt. De amper 18-jarige verdediger is een vaste waarde bij de Nederlandse topclub Ajax en wordt al langer gevolgd door scouts van Barcelona.

Tot op heden kwam de Ligt in totaal al 56 keer uit voor het eerste elftal van Ajax. Bovendien is de jonkie ook al Nederlands international. De Ligt wordt dan ook niet voor niets één van de grootste talenten van Nederland genoemd. Bij Barcelona zijn ze onder de indruk van de verdediger en geloven ze hard in zijn potentieel. Ook trainer Ernesto Valverde zou de Ligt maar wat graag aan zijn huidige kern toevoegen.

De Ligt zou bij Barcelona de concurrentie moeten aangaan met Gerard Piqué en Samuel Umtiti, de twee vaste basisspelers in het hart van de verdediging. Voor Thomas Vermaelen en Yerry Mina zou er geen plaats meer zijn in Camp Nou. Barça is niet helemaal tevreden over de twee spelers en wil ze komende zomer dan ook van de hand doen.

Poll: Moet Vermaelen vertrekken bij Barcelona?

TAGS  I  Vermaelen  I   Barcelona  I   de Ligt  I   Ajax

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024

zondag 21 juli 2024

zaterdag 20 juli 2024