Dembélé: "Dat kan ik beter dan Witsel"

Dembélé:
Vrijdag 23 maart 2018 - 17:30   I  

Mousa Dembélé is bij Tottenham Hotspur bezig aan een beresterk seizoen. De middenvelder maakte tijdens de voorbije maanden meermaals indruk met zijn goed getimede intercepties en zijn balvastheid. Volgens heel wat analisten moét Dembélé ook bij de Rode Duivels in de ploeg staan, maar hoe denkt hij daar zelf over?

"We hebben veel goede middenvelders. Ik probeer daar niet te veel over na te denken. Eender wie er speelt, zal het ongelooflijk goed doen", dribbelde Dembélé tijdens het persmoment van de Rode Duivels vakkundig rond de vraag heen. "Maar ik denk wel dat ik belangrijk kan zijn voor het team. Maar dat denkt iedereen, hé. (lacht) Ik ben balvast en kan op die manier belangrijk zijn voor de ploeg. We hebben verschillende profielen op het middenveld. Ik ben bijvoorbeeld een heel andere speler dan Axel Witsel. De trainer heeft dus keuze."

Dembélé bracht zijn grootste concurrent meteen zelf ter sprake: Axel Witsel. "Wat kan ik beter dan Axel Witsel? Dat is een moeilijke vraag. Hij is ook een balvaste speler. Ik kan met de bal aan de voet meer naar voor dribbelen. Al dribbelend kan ik misschien wel wat makkelijker iemand voorbij", tekent Het Nieuwsblad op uit de mond van de Tottenham-speler.

"Ik denk dat ik ooit al wel beter ben geweest"

Dembélé werd de voorbije weken en maanden enorm bejubeld, maar zelf blijft hij nuchter. "Ik kom hier niet met de gedachte dat ik een andere status heb bij de Rode Duivels door mijn recente prestaties. Maar misschien zien anderen dat wel zo. Ik denk dat ik ooit al wel beter ben geweest", benadrukt de middenvelder. "We hebben nu een reeks topmatchen gehad met de Champions League, dus het valt nu harder op. Ik heb het gevoel dat er een soort van hype rond me ontstaat. Maar ik heb ooit nog al zo goed gespeeld, hoor (lacht). Maar nu valt het gewoon beter op omdat het in de Champions League is."

Ik kom hier niet met de gedachte dat ik een andere status heb bij de Rode Duivels door mijn recente prestaties. Maar misschien zien anderen dat wel zo

Poll: Wie zou jij laten starten?

TAGS  I  Dembele  I   Tottenham  I   Rode Duivels  I   Martinez  I   Witsel

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024