Makelélé maakt KVM opnieuw kwaad: "Zelfs bij 0-0 wist ik het al zeker"

Makelélé maakt KVM opnieuw kwaad:
Zaterdag 24 maart 2018 - 07:02   I   door Redactie

Eupen redde zich op de slotspeeldag dankzij een 4-0-overwinning tegen Moeskroen. KV Mechelen won slechts met 2-0 van Waasland-Beveren waardoor Malinwa degradeerde op basis van het doelsaldo. De uitspraken van Claude Makelélé, de coach van Eupen, maken de pil nog bitterder voor KVM.

Makelélé beweert dat hij altijd al zeker was van het behoud. Zelfs toen het twintig minuten voor tijd in de wedstrijd tegen Moeskroen nog 0-0 was. "Ik was altijd zeker van de redding", aldus Makelélé. Dus ook nog in minuut 70 van de wedstrijd tegen Moeskroen. "Ja, want ik wist: 'Zodra één goal valt, vliegen er drie, vier binnen.'"

Leye

Het zijn toch weer opmerkelijke uitspraken vanuit de kant van Eupen. Makelélé legt overigens ook uit waarom hij in de slotfase van de reguliere competitie Mbaye Leye uit de kern hield. "Omdat het gewicht op zijn schouders te zwaar werd", stelt de Franse coach, die nog bij Real Madrid speelde, in Het Laatste Nieuws

"Wat werd niet allemaal van Mbaye verwacht? Leiderschap, een voorbeeld zijn voor de jeugd, het uithangbord van de club, goals, resultaten, de redding... - de verantwoordelijkheid was enorm. Ik merkte dat het allemaal begon te wegen op zijn prestaties."

"Door Leye eruit te halen, gingen anderen vrijer ademen"

"Helemaal in het begin vroeg ik aan hem: 'Zul je het allemaal wel aankunnen? Pers, directie, fans, medespelers, ik: allemaal leunen we op jou - zul je met dié verantwoordelijkheid jezelf ten dienste van de ploeg kunnen stellen?' Hij antwoordde: 'Geen enkel probleem.'"

"Uiteindelijk - en ik heb er lang over nagedacht, ik heb het lang bestudeerd - vond ik dat andere, minder getalenteerde spelers meer zuurstof zouden krijgen zonder Mbaye. Door hem eruit te halen, gingen anderen vrijer ademen, waardoor de efficiëntie van de ploeg groter werd."

Poll: Denk jij dat Eupen-Moeskroen eerlijk is verlopen?

TAGS  I  Leye  I   Eupen  I   Makelélé  I   KV Mechelen

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024