Usain Bolt wil naar Belgische club

Usain Bolt wil naar Belgische club
Zaterdag 24 maart 2018 - 07:11   I   door Redactie

Usain Bolt trainde gisteren mee met Borussia Dortmund. Onder massale persbelangstelling is de Jamaicaan dat prima bevallen. De spikes heeft hij op zijn 31ste aan de haak gehangen. Nu wil hij zich vol toeleggen op een nieuwe droom: profvoetballer worden.

"Ik moet enkel nog wat fitter worden", stelt Bolt. "Na mijn atletiekpensioen heb ik niet zo veel meer gedaan. Maar daar valt aan te werken."Ik hoop dat ik, als ik wat beter getraind ben, mijn kans mag wagen bij een leuke club uit een mooie competitie."

Viel Bolt mee als voetballer? Niet dat je kan zeggen dat hij op het niveau van een profvoetballer speelt, verre van. De training bij Dortmund was dan ook vooral een enorme PR-stunt. Toch sluit hij niet uit nog professioneel voetballer te worden. Wie weet kan hij wel in de Belgische competitie aan de slag.

België

Met zijn maatje Leon Bailey speelde er al iemand die hij goed kent in België. "Grappig dat je het vraagt", zegt Bolt. "Leon heeft me gisteren een bezoekje gebracht op mijn hotelkamer. Hij zei me vooral dat ik me moest amuseren, maar vroeg me ook of ik dit gedoe serieus meende. Zéker. En een Belgische club? Natuurlijk, waarom niet? Ik wil niets uitsluiten."

Poll: Zie jij Bolt slagen als profvoetballer?

TAGS  I  Bolt  I   Anderlecht  I   Club Brugge  I   AA Gent  I   RC Genk  I   Standard  I   KV Oostende  I   Antwerp  I   KV Mechelen

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024