Absolute wereldspeler op de bank bij België? "Waar ga je hem zetten?"

Absolute wereldspeler op de bank bij België?
Zaterdag 24 maart 2018 - 08:00   I   door Redactie

Moussa Dembélé zit in de vorm van zijn leven bij Tottenham. Hij is een fantastische voetballer, maar niet zeker van een basisplaats bij de Rode Duivels. Het zou best kunnen dat hij gewoon op de bank zit tijdens het WK in Rusland. Daar is ook een reden voor, stelt analist Eddy Snelders.

“Dat is het probleem met Dembélé. Een fantastische voetballer, maar een moeilijk geval om te definiëren", zegt Snelders in Het Belang van Limburg. "En volgens mij ook de reden dat hij ondanks zijn talent niet hoger speelde dan Tottenham. Kijk, hij is geen pure breker. Dat zagen we in Griekenland, wat mij betreft geen succes."

"In de balrecuperatie is Witsel sterker. Wel is hij gedisciplineerder dan Nainggolan. Maar als infiltrerende middenvelder heeft hij dan weer te weinig diepgang. Hij speelt lateraal, maakt zelden een goal. Zijn rendement is laag. In zekere zin is hij een heel goeie uitvoering van Adrien Trebel."

"Hij is niet de speler die België wereldkampioen zal maken", vervolgt Snelders. "Als tegenstander weet je dat hij de bal mag hebben. Hij maakt twee goals per jaar. Dat is geen dreiging. Waar zet je hem? Tegen pakweg Panama kan je hem als controleur gebruiken, tegen een sterk land eventueel naast Witsel om de controle te houden.”

Poll: Moet Dembélé in de basis staan bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Dembélé  I   Snelders

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024