Vandenbempt over Verhaeghe: "Hij begaat een gigantische vergissing"

Vandenbempt over Verhaeghe:
Zaterdag 24 maart 2018 - 08:43   I   door Redactie

Roberto Martinez lijkt niet gewonnen voor het idee om te roteren met de stadions. De bondscoach wil liever gewoon op de Heizel blijven spelen. De reden voor hem is dat daar meer volk kan komen kijken. Het verschil tussen het Koning Boudewijnstadion en bijvoorbeeld Club Brugge is nog wel aanzienlijk in capaciteit.

"Uitwijken naar andere stadions in België is een optie en daar hebben we ook goede ervaringen mee, maar ik blijf het liefst in Brussel. Daar kunnen we meer supporters ontvangen", zegt Martinez in Het Laatste Nieuws.

Het is Bart Verhaeghe, ondervoorzitter van de Belgische voetbalbond en voorzitter van Club Brugge, die met dat idee naar buiten kwam. "Dat beurtrolsysteem is een gigantische vergissing", reageert Sporza-commentator Peter Vandenbempt zelfs in De Standaard. Absoluut geen goed idee dus.

"Een beurtrol kan alleen in grote landen als Duitsland en Spanje, met meerdere stadions van 40.000 tot 50.000 mensen. Maar in België zijn de meeste stadions te oud en te klein, waardoor de bond bij elke wedstrijd veel inkomsten zou verliezen. Bovendien zullen mensen vanuit het zuiden van het land zich nooit verplaatsen naar Brugge en omgekeerd."

Poll: Vind jij het een goed idee dat de Rode Duivels wisselen van stadion?

TAGS  I  Rode Duivels

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024