Michy Batshuayi reageert opvallend op niet-selectie Benteke

Michy Batshuayi reageert opvallend op niet-selectie Benteke
Zaterdag 24 maart 2018 - 13:50   I  

Michy Batshuayi is misschien wel de Belgische spits van januari en februari. Zijn transfer naar Dortmund heeft hem duidelijk deugd gedaan en de goals vallen in een razendsnel tempo. Hij is nu al de ster van Dortmund en hij hoopt daar binnenkort een vervolg aan te breiden. Eerst even richten op de oefenwedstrijd tegen Saudi-Arabië.

Vroeger was het duidelijk: Lukaku was spits nummer éé, gevolgd door Benteke en Batshuayi. Die pikorde is nu veranderd. Benteke is er zelfs niet eens meer bij en Batshuayi lijkt klaar om Lukaku het vuur aan de schenen te leggen. Het zijn twee andere spitsen en kunnen bovendien ook samenspelen. Wat Martinez zal beslissen weten we nog niet.

Wat we wel weten is dat Benteke niet in de spits zal staan, want die zit niet in de selectie. Een opmerkelijke beslissing volgens Batshuayi, al verandert dat niets aan zijn situatue. "Ik was verrast toen ik zag dat Christian Benteke niet geselecteerd was. Maar goed, dat is de keuze van de coach. Of dat in mijn voordeel is? Neen, want ook als hij erbij was, werd ik opgeroepen. Dat maakt dus geen verschil", aldus Batshuayi op de persconferentie volgens Het Nieuwsblad

Zelfvertrouwen genoeg

Batshuayi voelt zich goed en weet de goal ook staan tegenwoordig. Lukaku blijft de eerste spits, wat normaal is gezien zijn cijfers en zijn status bij Manchester United. Toch groeit ook Batshuayi naar een heel erg hoog niveau, waarop hij zelfs zou kunnen concurreren met Lukaku.

"Mijn status bij de nationale ploeg is misschien een beetje veranderd. Maar ik heb hier altijd vertrouwen gevoeld. Of ik ga spelen dinsdag? Geen idee. Daar is nog niet over gepraat. Maar ik voel dat ik dichter bij het niveau van Romelu ben gekomen omdat ik nu vaak scoor. Wie er gaat spelen, dat zien we wel. We hebben ook al samengespeeld."

 

Poll: Scoort Batshuayi tegen Saudi-Arabië?

TAGS  I  Batshuayi  I   Dortmund  I   Rode Duivels  I   Lukaku

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024