EA Sports neemt opvallende beslissing over Davide Astori in FIFA 18

EA Sports neemt opvallende beslissing over Davide Astori in FIFA 18
Zaterdag 24 maart 2018 - 19:45   I  

Begin deze maand moest de voetbalwereld afscheid nemen van Davide Astori. De Italiaanse aanvoerder van Fiorentina overleed in zijn slaap op 31-jarige leeftijd toen hij met zijn ploeg op afzondering was. Hij liet een dochtertje en een partner achter.

EA Sports heeft in samenspraak met Fiorentina beslist om Davide Astori gewoon in het spel te laten. Een officiële mededeling gaat als volgt. De FIFA community, samen met de rest van de wereld, was bedroefd door het overlijden van Davide Astori. Nadat we spraken met Fiorentina, en om zijn nalatenschap zo goed mogelijk te eren, hebben we beslist om, op vraag van de club, Davide Astori deel te laten uitmaken van Fiorentina in FIFA 18.

Geen nummer 13 meer

Fiorentina en de ex-club van Astori, Cagliari, hebben beslist om niet langer met het nummer 13 te spelen. Dat nummer blijft voor eeuwig en altijd het nummer van Davide Astori. Een prachtig gebaar van de Italiaanse clubs, die zo hun speler eren.

Deze beelden en deze gebeurtenissen roepen trouwens herrineringen op aan François Sterchele en Gregory Mertens, twee Belgische voetballers die ook veel te jong het leven lieten. Ook Club Brugge besliste toen om het nummer '23' voor eeuwig te reserveren voor hun Sterchele.

Poll: Goede beslissing?

TAGS  I  Astori  I   Fiorentina  I   FIFA 18

zaterdag 21 mei 2022

vrijdag 20 mei 2022

donderdag 19 mei 2022

woensdag 18 mei 2022