Kiest Martinez tegen Saudi-Arabië voor deze opstelling?

Kiest Martinez tegen Saudi-Arabië voor deze opstelling?
Zaterdag 24 maart 2018 - 22:15   I  

Aanstaande dinsdag spelen de Rode Duivels een vriendschappelijke interland tegen Saudi-Arabië. Een echte waardemeter is die wedstrijd niet, een leuk tussendoortje mogelijk wél. Bovendien is het de laatste keer dat bondscoach Roberto Martinez nog enkele zaken kan uitproberen.

Het is dan ook nu al uitkijken naar welk elftal Martinez dinsdagavond tussen de lijnen zal brengen. De kans is reëel dat de Spaanse oefenmeester enkele spelers die de voorbije weken en maanden weinig in actie kwamen bij hun club aan de aftrap brengt. En dan denken we onmiddellijk aan Simon Mignolet (Liverpool), Toby Alderweireld (Tottenham Hotspur) en Thomas Meunier (Paris Saint-Germain).

Ook Anthony Limbombe mag hopen op een basisplaats. Door het uitvallen van Jordan Lukaku, moet Martinez nu kiezen tussen Yannick Carrasco en Limbombe. De vleugelspeler van Club Brugge is er voor het eerst bij en de bondscoach lijkt alvast geneigd om hem meteen in actie te laten komen. Op die manier zou Martinez kunnen zien wat Limbombe in zijn mars heeft.

Centraal op het middenveld en in de voorlinie blijft het afwachten wat de plannen van Martinez zijn. Wil hij Nainggolan nog eens aan het werk zien, of kiest hij voor zijn trouwe sergeant Witsel? Dembele, in topvorm bij Tottenham, verdient een kans, maar denkt de bondscoach er ook zo over? En krijgen De Bruyne, Hazard en Lukaku rust of moeten ze toch spelen? Afwachten!

Mogelijke opstelling (1):

Mignolet – Alderweireld, Kompany, Vermaelen – Meunier, Nainggolan, Dembele, Limbombe – De Bruyne, Hazard, Lukaku.

Mogelijke opstelling (2):

Mignolet – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Meunier, Witsel, Dembele, Limbombe – Mertens, Origi, Batshuayi

Poll: Gaat België winnen van Saudi-Arabië?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Martinez

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024