"Wanneer trainen we vandaag? Dan kan ik kijken!"

Zondag 25 maart 2018 - 09:54   I   door Redactie

Jan Vertonghen is blij met de rust die hij kreeg tijdens de voorbije dagen. De Rode Duivels spelen slechts één oefeninterland, dinsdag tegen Saoedi-Arabië. Voor de training van vandaag heeft hij ook nog een speciale wens. Dat heeft alles met de koers te maken.

“In Tottenham trainen we heel pittig. Dat werpt zijn vruchten af - onze resultaten zijn goed -, maar fysiek en mentaal is de Premier League heel belastend. Bovendien is er weinig tijd om vrijaf te nemen - zo vol zit het programma. (lacht) Het was dus leuk om even uit te blazen", zegt Vertonghen over de relatieve rustperiode.

Zo kan hij de Vlaamse openingskoersen meepikken. “Ik kon nog net de finale van E3 Harelbeke meepikken. (tot de perschef) Hoe laat trainen we? Voor de middag? Dan kan ik Gent-Wevelgem ook zien. Ik hoop dat er een Belg wint. Wie dat dan is, maakt niet uit.”

Zuid-Amerikaanse stijl

Vertonghen vindt Saoedi-Arabië overigens een prima keuze. “Een interessante tegenstander met het oog op het WK”, zegt hij in Het Laaste Nieuws. “Naast de eettafel staat een scherm waarop elke speler beelden kan bekijken. Dat heb ik gedaan. Het is een team dat met veel druk en beweging speelt. Een beetje een Zuid-Amerikaanse stijl. Of ik zal spelen? (lacht) Dat wil ik altijd.”

Poll: Kijk jij ook zo graag naar de koersen zoals Vertonghen?

TAGS  I  Vertonghen  I   Rode Duivels

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024