Mazzu: "Als dat het geval is, stop ik ermee"

Mazzu:
Zondag 25 maart 2018 - 10:20   I   door Redactie

Hoewel het wat minder gaat met Charleroi levert Felice Mazzu er nog steeds fantastisch werk. De coach hoeft dan ook niet te vrezen voor een ontslag. Charleroi zal eerder moeten vrezen dat hij ooit een stap hogerop zet. In Sport/Voetbalmagazine blikt Mazzu toch al eens vooruit op zijn afscheid als coach.

"Ik zou dat doen op de dag dat ik niet genoeg passie meer bespeur om zo’n moeilijk beroep uit te oefenen", vertelt Mazzu. "Moeilijk, omdat je van zoveel zaken afhangt waar je geen controle over hebt. De dag dat mijn passie niet sterk genoeg meer is om daarboven te staan, hou ik ermee op."

Mazzu probeert steeds op de lange termijn te werken. "Wanneer ik mijn ploeg opstel, denk ik al aan de week erop, of die daarna, in verband met wat er de afgelopen week is gebeurd. En dat is iets wat weinig mensen begrijpen."

Supporters

"Ik probeer de zaken op langere termijn te bekijken, de overweging te maken om misschien vandaag iemand op te stellen die niet zo goed is, waardoor iemand die wat beter is een week later zijn kwaliteiten nog beter kan uitspelen. Voor mij moet in het voetbal niet altijd zomaar blindelings de beste of de titularis spelen."

"Het probleem is dat het publiek wel zo denkt", vervolgt Mazzu in Sport/Voetbalmagazine. "Ze begrijpen niet dat iemand die vijftien matchen gespeeld heeft, plots op de bank zit. Dan speel je 0-0 of verlies je en zegt men: wat als hij die had laten spelen… Maar wie zegt me dat we dan wel zouden gewonnen hebben? Dat zijn parameters waar je geen vat op hebt, maar het is moeilijk om daar begrip voor te krijgen."

Poll: Vind jij Mazzu een goeie coach?

TAGS  I  Charleroi  I   Mazzu

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024