Kogel is door de kerk: 'Deze topcoach wordt de vervanger van Arsene Wenger'

Kogel is door de kerk: 'Deze topcoach wordt de vervanger van Arsene Wenger'
Zondag 25 maart 2018 - 13:23   I  

Wie Arsenal zegt, zegt Arsene Wenger.De Fransman is al sinds 1996 trainer van Arsenal. Iemand anders aan het roer van Arsenal zien staan zou dan ook erg vreemd zijn. Toch lijken zijn dagen bij Arsenal stilaan geteld. De resultaten zijn ondermaats en bovendien lijkt hij ook het krediet bij de fans verloren te zijn.

Wenger heeft nog een contract tot 2019 en zou dat graag ook uitdoen bij Arsenal. Zelf een stapje opzij zetten zit er dus niet meteen in, waardoor het nog koffiedik kijken is of Arsenal het icoon aan de kant zal durven schuiven. Een vervanger staat echter al klaar.

Volgens het Duitse Kicker zou Thomas Tuchel de nieuwe trainer worden van Arsenal. De 44-jarige ex-coach van Dortmund wacht gewoon nog tot wanneer de finale beslissing omtrent Wenger valt. Hoe sneller die vertrekt hoe sneller de Duitser aan het werk kan.

Wel wat kandidaten

Er zullen wel wat kandidaten zijn om Wenger op te volgen. Eentje daarvan is Thierry Henry. Momenteel is de Fransman aan de slag als assistent bij Martinez en de Rode Duivels, maar het is geen geheim dat Henry met veel plezier ergens als T1 als de slag wil. Henry is zelf een icoon van Arsenal en zou dus met open armen ontvangen kunnen worden.

"Ga nooit een uitdaging uit de weg"

Zelf staat Henry wel open voor een nieuwe uitdaging. In het verleden ging die vaak nieuwe uitdagingen aan, zelfs als die hem werden afgeraden. Wenger opvolgen bij Arsenal is een gigantische uitdaging, maar die schrikt Henry niet af.

"Kijk ik ben een competitiebeest en ik ga nooit een uitdaging uit de weg. We praten nu over een eventueel scenario en we lopen op de zaken vooruit. Maar als kind ging ik ook nooit een uitdaging uit de weg en ik ben dat ook nu niet van plan", aldus Henry eerder via Sky Sports.

"Hij heeft het laatste woord"

Het doet Henry trouwens pijn wat er momenteel met Arsenal en Wenger aan het gebeuren is. Henry heeft prachtige momenten beleeft met zijn landgenoot en dit is wel het laatste wat hij wil zien. Hij vindt dan ook dat Wenger het laatste woord verdient.

"We praten nu of hij al dan niet zal stoppen. Ik kan daar niet over praten. Ik heb veldslagen meegemaakt met die man, dus ik kan dat echt niet zeggen. Ik kan ook niet aanzien wat er nu aan het gebeuren is. Hij moet het laatste woord krijgen. Wat dat laatste woord ook mag zijn", aldus Henry.

Poll: Moet Arsenal na dit seizoen meteen ingrijpen?

TAGS  I  Arsenal  I   Wenger  I   Tuchel  I   Henry

zaterdag 1 oktober 2022

vrijdag 30 september 2022

donderdag 29 september 2022