Martinez onder de indruk van 'nieuwe' speler: "Hij imponeert me"

Martinez onder de indruk van 'nieuwe' speler:
Zondag 25 maart 2018 - 13:57   I  

Roberto Martinez krijgt niet al te vaak de kans om al zijn spelers op hetzelfde moment te zien. Deze kort interlandbreak is dan ook het geschikte moment om aan het werk te gaan met zijn kern. Er werd gerust, pittig getraind en er werd gelachen. In de kern van de Duivels zitten dan ook heel wat lolbroeken.

De grootste lolbroek is misschien wel Michy Batshuayi. Het lachen is hem, ondanks zijn mindere periode in Chelsea, nooit vergaan. Nu hij floreert in Duitsland straalt hij nog harder dan gewoonlijk. Martinez kan plots beroep doen op een nieuwe speler, een Batshuayi 2.0.

"We zien een andere Michy Batshuayi nu dan de vorige keer. Hij is levendig, gelukkig. Hij imponeert me. Hij is echt blij met hoe het gaat bij zijn club", aldus Roberto Martinez vandaag tijdens de persconferentie. De Spanjaard is duidelijk blij dat Batshuayi zichzelf in Dortmund heeft teruggevonden.

Flexibiliteit

Lukaku blijft voorlopig wellicht keuze nummer één voorin, maar een fitte Batshuayi in topvorm geeft de bondscoach ook tactisch wat meer flexibiliteit. Volgens de Spanjaard kan het dan ook goed zijn dat België op het WK bijvoorbeeld eens op de counter zal moeten spelen.

"We zijn een technische ploeg, we willen de bal. Maar dat wil niet zeggen dat we in de eindronde van een wereldkampioenschap eens niet op de counter kunnen spelen. Dat is het moderne voetbal. Duitsland won het WK door heel flexibel te zijn, door de opstelling aan te passen aan de tegenstander. Het zou dan ook stom zijn als wij niet alle opties zouden gebruiken die er zijn."

Poll: Denkt u dat we Batshuayi vaak zullen zien op het WK?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Martinez  I   Batshuayi  I   Dortmund

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024