Rode Duivel krijgt zijn kans van Martinez: "Ik ben er klaar voor"

Rode Duivel krijgt zijn kans van Martinez:
Zondag 25 maart 2018 - 14:15   I  

Dinsdag staat de oefeninterland tegen Saudi-Arabië op het programma. Voor heel wat spelers misschien wel een van de laatste kansen om zich te bewijzen bij Roberto Martinez. Het belang van die wedstrijd mag dan ook niet onderschat worden, want het WK zal er sneller zijn dan iedereen wellicht verwacht.

Door blessures krijgen sommige jongens een kans die normaal tevreden moeten zijn met een plekje op de bank. Simon Mignolet bijvoorbeeld, die als trouwe tweede doelman steeds klaar staat om Courtois indien nodig te vervangen. Aangezien Courtois met een (kleine) hamstringblessure terugkeerde naar Engeland, krijgt Mignolet zijn kans van de bondscoach.

Die twijfel haalde de Spanjaard vandaag zelf weg door nu al te zeggen dat Mingolet onder de lat zal staan dinsdag. “Simon was goed tegen Japan, met veel sterke reddingen, dus is het logisch dat we hem vertrouwen geven. Met Thibaut wilden we geen risico nemen. Dinsdag zou te vroeg, komen maar hij kan wel fit zijn voor zijn match met Chelsea komend weekend.” Dat vertelde Martinez volgens HLN op de persconferentie.

"Ik ben er klaar voor"

Mingolet zelf is er al zeker klaar voor. Hij krijgt bij Liverpool niet al te veel speelminuten meer en dus zijn de speelminuten bij de Rode Duivels absoluut welkom. Dit kan misschien wel de wedstrijd zijn die Simon Mignolet nodig heeft.

"Ik ben er klaar voor. Het zou goed zijn dat ik kan spelen om wat ritme op te doen. Vooral mentaal ook zal het goed zijn om nog eens negentig minuten te spelen. Dat neemt niet weg dat ik het jammer vind dat Thibaut geblesseerd is."

Status als tweede doelman

"Zowel met de Duivels als met Liverpool zijn er nog heel wat matchen te spelen. Daar denk ik voorlopig aan. Nog niet aan wat er nadien komt. Het is niet altijd even gemakkelijk, maar ik moet geconcentreerd blijven, professioneel blijven. Ik ben het ook niet echt gewend om op de bank te zitten. Maar ik moet gewoon op het hoogste niveau blijven trainen, kopje niet laten hangen. Want dan ben je er zeker niet klaar voor als die kans er plots toch komt."

 

Poll: Is Mignolet een goede vervanger van Courtois?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Martinez  I   Mignolet

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024