Topdoelmannen waarschuwen: 'Het WK wordt een doelpuntenfestival!'

Topdoelmannen waarschuwen: 'Het WK wordt een doelpuntenfestival!'
Zondag 25 maart 2018 - 14:41   I  

Het WK in Rusland komt er stilaan aan en dat betekent ook dat de nieuwe WK-bal volop getest wordt. De spelers die het vaakst geconfronteerd worden met die nieuwe bal zijn uiteraard de doelmannen. En die zijn niet echt lovend over de nieuwe 'Telstar', waar straks in Rusland mee zal worden gevoetbald.

Als we enkele topkeepers mogen geloven zullen er heel wat doelpunten gemaakt worden op het WK. Vooral schoten vanop afstand, want bij momenten lijkt de nieuwe WK-bal wel een strandbal. Hij fladdert heen en weer en dat is uiteraard een nachtmerrie voor elke doelman.

“We gaan in Rusland minstens 35 goals vanop afstand zien, want het is onmogelijk om met dit ding te werken”, aldus Pepe Reina in een gesprek met AS volgens HLN. Onmogelijk om degelijk te keepen dus met de fladderbal volgens Reina.

"Voelt heel raar aan"

“Er zit iets van een plastic laagje overheen, waardoor de bal heel moeilijk vast te houden is. Keepers gaan heel wat problemen krijgen met deze bal”, aldus tweede Spaanse doelman Reina. Ook de eerste doelman David De Gea is geen fan van de nieuwe bal. “De Telstar voelt heel raar aan. Hij kon een stuk beter gemaakt worden.”

"Hebben geen keuze"

Ook de Duitser Ter Stegen, wellicht door de blessure van Neuer eerste keuze, is geen fan. Hij probeert er dan weer het beste van te maken. “De bal beweegt ontzettend veel, maar ik denk dat we er maar aan moeten wennen. We hebben nu eenmaal geen andere optie.” 

Mignolet is er niet mee bezig

Ook Mignolet gaf vandaag zijn mening over de nieuwe bal. Hij lijkt zich er minder van aan te trekken. "Bij elk WK wordt er veel gepraat over de bal. Elke keer wordt het wat moeilijker voor een doelman, maar zo is het nu eenmaal. Ik ben er niet te veel mee bezig."

Poll: Zal de bal voor spektakel zorgen?

TAGS  I  WK  I   Mignolet  I   Rode Duivels

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024