Mertens over Rode Duivels: "Sommige spelers zijn hier ongelukkig"

Mertens over Rode Duivels:
Zondag 25 maart 2018 - 16:48   I   door Redactie

Dries Mertens verwacht niet dat hij in de spits zal mogen opdraven bij de Rode Duivels. Daar krijgt hij af te rekenen met de concurrentie van Romelu Lukaku. Mertens vindt echter dat de internationals hun ego opzij moeten zetten. Hij voegt eraan toe dat er nog wel spelers ongelukkig zijn met hun invallersstatuut bij de Belgen.

Bij Napoli is Mertens de vaste diepe spits. "Bij de Rode Duivels is dat moeilijk, omdat we in het huidige systeem niet echt met lopende voetballers spelen. Ik moet die rol hier vervullen”, aldus Mertens. “Ik ben elk jaar beter en volwassener geworden in Italië. Dat neem je mee naar de Rode Duivels."

"Bij de Rode Duivels ben ik de man die de diepte moet zoeken. Dat ligt me prima, zolang ik maar speel.” Lukaku krijgt de voorkeur in de spits. “Soms moet je je eigen ego opzij zetten in het belang van de ploeg. Er zitten spelers op de bank die daar niet echt tevreden mee zijn, maar door de honger die ze hebben kunnen ze als invaller het verschil maken.”

Rust

Dat de Belgen even gas terugnamen in het begin van de week heeft Mertens deugd gedaan. “Ik heb er persoonlijk heel veel deugd van gehad. Dat gaf me de tijd om familie en vrienden te bezoeken”, aldus de aanvaller. “Op training oogt de hele groep fris. Iedereen heeft er veel zin in, ik proef nieuwe honger. We hebben allemaal veel zin in de match van dinsdag.”

Poll: Zou jij Mertens nog eens graag als diepe spits zien bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Mertens  I   Rode Duivels

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024