'Deze grote naam verhuist naar de bank bij Rode Duivels'

'Deze grote naam verhuist naar de bank bij Rode Duivels'
Zondag 25 maart 2018 - 22:54   I  

Nog twee keer slapen en dan nemen de Rode Duivels het op tegen Saudi-Arabië. Voor Martinez een kans om het een en ander uit te proberen, al is Martinez daar in het verleden niet altijd even grote fan van gebleken. De Spanjaard is van mening dat hij zijn ploeg amper samen kan krijgen doorheen het jaar en als er dan wedstrijden zijn (zoals dinsdag) dan probeert hij die kans te gebruiken om er wat automatismen in te krijgen. Al kan dat nu richting het WK wel anders liggen uiteraard.

Bij de Rode Duivels is er heel wat concurrentie, dat is een understatement. Dat betekent ook dat er grote namen op de bank terecht zullen komen, zowel nu als op het WK. Bovendien zijn de kaarten wel wat geschud het voorbije seizoen.

De Bruyne is incontournable geworden, als die dat al niet was voorheen. Op het middenveld is daar nu ook een ijzersterke Moussa Dembélé bijgekomen, die naast De Bruyne een dodelijk duo zou kunnen vormen op het middenveld. Als Martinez De Bruyne zal uitspelen zoals ook Guardiola dat doet, dan staat de vacature voor de nummer 10 nog open.

Valse 9

Dan zou Hazard in dit systeem naar het centrum kunnen worden getrokken. Op de linkerflank zal hij niet worden uitgespeeld, want dan leg je zelf de kwaliteiten van Hazard lam. Dus Hazard op de 10 is een mogelijkheid, al komt voor die positie ook Radja Nainggolan in aanmerking. Daar speelt hij namelijk ook bij AS Roma en daar doet hij het goed. De concurrentie op het middenveld zal er dus voor zorgen dat er een erg grote naam op de bank zal zitten.

Voorin is er naast Lukaku nog plaats voor een hangende spits. Een plek die kan worden ingevuld door bijvoorbeeld Dries Mertens. Ook Batshuayi-Lukaku uitspelen als spitsenduo is een mogelijkheid. Of Hazard die dan ten koste van Mertens een rijtje hoger zal spelen.

"Ik speel waar coach me zet"

Voor Dries Mertens wordt het dus nog afwachten waar en hoe hij zal uitgespeeld worden. Mertens weet in grote lijnen wel wat Martinez van hem wil. "Ik ben elk jaar beter geworden, ik ben volwassen geworden in het Italiaanse voetbal. Dat neem je mee naar de Rode Duivels. Bondscoach Martinez verwacht van mij om de diepte te zoeken, de lopende man te zijn. In welke rol ik wil spelen? We zullen wel zien, de coach zal dat wel bekijken", aldus Mertens.

Poll: Denkt u dat Mertens op de bank zal terechtkomen?

TAGS  I  Mertens  I   Rode Duivels

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024