'Preud'homme opnieuw stap dichter bij Standard'

'Preud'homme opnieuw stap dichter bij Standard'
Maandag 26 maart 2018 - 06:40   I  

Michel Preud'homme geniet momenteel nog steeds van een sabbatjaar, maar de Luikse oefenmeester wordt steeds nadrukkelijker in verband gebracht met een terugkeer naar Standard. Meer zelfs: MPH zou zelfs al een voorcontract getekend hebben bij zijn ex-club. Toch houdt sportief directeur Olivier Renard vol dat het nog niet vaststaat dat Preud'homme terugkeert.

In een gesprek met Het Laatste Nieuws spreekt Renard zich uit over de positie van de huidige trainer, Ricardo Sa Pinto. "Alles wat hij deed, werd overdreven belicht", klinkt het. "Ik praat elke dag met hem. Natuurlijk hebben we hem op zijn gedrag gewezen. Meerdere keren zelfs - (lacht) de lijst is lang. Mensen zien vaak slechts één façade van hem. Het is waar dat hij soms ontspoort, maar dat is omdat hij zijn passie écht beleeft. Hij doet dat voor de club. Hij is veranderd, rustiger geworden sinds januari - ook de spelers hebben met hem gepraat. Natuurlijk: de resultaten werden steeds beter."

Vlak na de eindzege in de beker werd Preud'homme genoemd als nieuwe trainer. Een ongelukkige timing, maar Sa Pinto bleef erg rustig. "Hoe Ricardo gereageerd heeft op de geruchten rond de komst van Michel Preud'homme? Ik heb hem al een paar keer gehoord sindsdien. Hij is rustig, hij weet hoe het eraan toegaat bij Standard", zegt Renard.

"Samen met Venanzi ben ik altijd achter hem blijven staan, ook al wilde bijna iedereen in België dat we hem zouden ontslaan. Wisselen om te wisselen gaan we niet meer doen. Of hij ook volgend seizoen trainer is? In het voetbal weet je het nooit, maar op dit moment veranderen we niet", besluit de sportief directeur. Aanvankelijk sloot Renard uit dat Sa Pinto aan de kant zou worden geschoven, maar nu geeft hij dus al aan dat je 'in het voetbal nooit weet'. Moet Sa Pinto zich dan toch zorgen maken? Preud'homme lijk alleszins opnieuw een stap dichter bij Standard te staan.

Poll: Zal Preud'homme volgend seizoen trainer van Standard zijn?

TAGS  I  Preud'homme  I   Sa Pinto  I   Standard  I   Club Brugge

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024