"Hij is de enige smeerlap in de kern van de Rode Duivels"

Maandag 26 maart 2018 - 11:20   I  

Er lopen heel wat getalenteerde voetballers rond bij de Rode Duivels. Spelers als Hazard, De Bruyne, Mertens, Kompany, Courtois,... Allen hebben ze naam en faam gemaakt in binnen- en buitenland. Met al die kwaliteiten moet een mooi resultaat op een groot tornooi mogelijk zijn, maar talent alleen is vaak niet genoeg.

Dat zei ook Courtois dit weekend nog tegen Peter Vandenbempt. In een interview met Radio 1 maakte de doelman de vergelijking met Italië, een ploeg met meer grinta en passie dan de Duivels. Een ploeg waar België een voorbeeld kan aan nemen.

"Ik denk dat hier in de groep wel wil winnen, laat dat duidelijk zijn. Maar er is een verschil tussen willen winnen en die mentaliteit tonen. Andere landen hebben daarin een voorsprong op ons. Ik denk dat bijvoorbeeld Italië, dat je daarvan iets kan leren. Die grinta, emotie en strijderslust is wel iets wat wij, toch op bepaalde momenten, gemist hebben. Tegen Wales bijvoorbeeld hebben we dat zeker gemist. Die wouden het meer dan ons, terwijl wij het te mooi wouden doen. Dat kan je niet leren, want je hebt dat of je hebt dat niet. Maar we moeten als ploeg elkaar pushen en iedereen naar voor krijgen. We zijn soms nog te nederig", aldus Courtois op Radio 1.

Wie is bij de Duivels 'het smeerlapje'?

Het Nieuwsblad ging bij enkele ex-Rode Duivels eens kijken wie bij ons in de kern het smeerlapje is dat ons over de moeilijke wedstrijden heen kan helpen. Iemand die ons niet doet verliezen als we het toch moeilijk zouden krijgen op het WK.

Eén naam komt wel vaak naar boven en dat is die van Radja Nainggolan. Al is het grootste probleem natuurlijk dat de Belg misschien niet mee mag naar Rusland. Maar als er toch eentje dat DNA in zich heeft, is het de krijger van Rome wel.

Eric Gerets

Nainggolan misschien? Eerlijk gezegd, ik hoop vooral dat we die types op de wereldbeker niet nodig hebben, want ik zie niet meteen iemand die dat kan.”

Philippe Albert

"Tja. Kompany is een gentleman, Witsel is ook zeer correct. En als Fellaini zich daarmee moet bezighouden, dan verlies je zijn kwaliteiten in de lucht. Nainggolan is de enige, maar hij is niet eens ­zeker van zijn plaats in de selectie, laat staan in de ploeg”

René Vandereycken

Vandereycken ziet zelfs enkele kandidaten. “Ik zit er niet kort bij, maar wij hebben spelers die daartoe in staat zijn. Vertonghen kan dat, Fellaini honderd procent, Nainggolan ook. Defour zeker en vast. En onderschat ook Thomas Vermaelen niet, hè. Tegen een grens spelen is vooral een kwestie van aanvoelen wat wanneer kan, ook bij een scheidsrechter.”

Poll: Hebben we Radja nodig op het WK?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Nainggolan

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024