Sterkhouder Anderlecht waarschuwt Club Brugge: "Wij worden kampioen"

Sterkhouder Anderlecht waarschuwt Club Brugge:
Maandag 26 maart 2018 - 12:28   I  

Terwijl de Rode Duivels zich voorbereiden op de oefeninterland tegen Saudi-Arabië zijn de eersteklassers zich aan het klaarstomen voor de start van de play-offs. Die beloven, zoals elk jaar, bijzonder spannend te worden. Club Brugge leek eenvoudig op weg naar een nieuwe titel, maar blauw-zwart verloor na nieuwjaar toch wat van zijn pluimen. Anderlecht kon ook nog steeds niet overtuigen, maar heeft er plots wel opnieuw een scorende spits bij. Al een heel seizoen lang de achilleshiel van paars-wi

In Anderlecht hebben ze de hoop op de titel dan ook nog niet opgeborgen. Vanhaezebrouck mag dan bij hoog en bij laag zweren dat plek 2 nu het hoofddoel is geworden, bij de spelers leeft toch een nieuw geval. Dat vertelde Trebel toch in Het Nieuwsblad. "Wie wordt kampioen? Anderlecht. Dat hoop ik toch. De kloof met Club Brugge is niet onoverbrugbaar”, aldus Trebel.

“Ze speelden met een onberispelijke mentaliteit, stevig in duels. Of ze de beste waren? Dat weet ik niet. Door de trainerswissel en de verandering van spelwijze verloren we punten die we vandaag niet meer zouden verliezen. Dat Kara, de beste verdediger van België, geblesseerd is, helpt evenmin.”

Kalender zit tegen

Gemakkelijk wordt het absoluut niet. Vanhaezebrouck vertelde eerder ook al dat de kalender in het nadeel is van Anderlecht. "Waar ik voor gevreesd had, is realiteit geworden", aldus Vanhaezebrouck tegenover RSCA TV. "Wij zijn de enige club van de zes die drie wedstrijden moet spelen in zes dagen." Vanhaezebrouck heeft een punt: tussen 15 april en 21 april speelt paars-wit tegen Club Brugge, Standard en RC Genk.

"De dagen rust zijn het belangrijkste element bij een kalender. Daarbovenop gaat het dan nog eens om twee uitwedstrijden: op Standard tijdens de week en op Genk in het weekend. Dat is echt niet ideaal." 

Poll: Wordt Anderlecht kampioen?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   Trebel

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024