Oulare wint harten met geniale repliek op smerige tweet van Nederlander

Oulare wint harten met geniale repliek op smerige tweet van Nederlander
Maandag 26 maart 2018 - 14:07   I  

Straks neemt Jong België het op tegen Hongarije. Een ontzettend belangrijke wedstrijd in de EK-kwalificatiecampagne. Als het wint dan neemt het afstand van Hongarije, de grootste uitdager voor de eerste plek. De jonge Duivels kijken er alvast naar uit en hopen dat de 1-4 tegen Nederland nu een mooi vervolg krijgt.

Dat ze in Nederland nog niet bekomen zijn van die zware nederlaag werd duidelijk door een gemene tweet. Een Nederlander stelde zich vragen bij de selectie van België op basis van de namen. "Jong wie? België? S.Mmaee, Miangue, Omeonga, Nkaka, Lukebakio, Dimata, Ngoy, Mbenza, Oulare, Iseka."

Obbi Oulare liet het daar niet bij en had een geniale repliek in huis. "Ja Jong Belgie. In Waregem geboren. Wat wilt u mss zeggen?", aldus Oulare. Een tweet die meteen op veel steun kon rekenen, want nadien kwamen de positieve reacties binnen.

Racisme in het voetbal

Vandaag verscheen in Het Nieuwsblad een groot interview met Adrien Trebel. Ook hij hekelt racisme in het voetbal en vindt dat racistische fans uit het stadion verbannen zouden moeten worden. Racisme is dus ook anno 2018 nog steeds een groot probleem. Zeker in het voetbal.

Niets dat me meer stoort dan racisme. Mijn broer en zus zijn zwart, mijn andere broer is blank, zoals ik. Wel, racistische supporters, die hoor je op te sporen en uit een stadion te bannen. Ik verafschuw hen. (windt zich op) Ik vind het debiel. Kara zal door supporters van een andere ploeg worden uitgescholden, maar tegelijk speelt in hun ploeg een andere kleurling. Er zijn zelfs voetballers die het doen. Hoe idioot kan je zijn? Als ik dat ooit hoor bij een tegenstander, pak ik een rode kaart", aldus Trebel.

Poll: Worden racistische voetbalfans te zacht behandeld?

TAGS  I  Anderlecht  I   Antwerp  I   Rode Duivels  I   Oulare

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024