Martinez noemt twee kandidaat-Rode Duivels die nog mogen hopen op WK

Martinez noemt twee kandidaat-Rode Duivels die nog mogen hopen op WK
Maandag 26 maart 2018 - 16:49   I  

Roberto Martinez moet in mei een 23-koppige kern met spelers samenstellen die mee mag naar het WK in Rusland. Sommige spelers hebben de hoop op een selectie al opgegeven, maar twee spelers die tijdens deze interlandbreak niet werden opgeroepen mogen nog steeds hoop koesteren.

"De match van morgen (dinsdag, nvdr.) tegen Saudi-Arabië is belangrijk om te bepalen wie bij de laatste 23 spelers voor het WK zitten. Maar ze is niet bepalend. Jongens als Chadli en Benteke verdienen respect voor wat ze al gepresteerd hebben bij de Rode Duivels. Zij worden ook meegenomen in het bredere plaatje", benadrukte de bondscoach maandagnamiddag op het persmoment van de Rode Duivels.

De ervaren mannen Chadli en Benteke hoefen dus nog niet te vrezen voor hun plek in de WK-selectie. Benteke werd iets meer dan een week geleden ietwat verrassend niet opgeroepen door Martinez, die meteen benadrukte dat hij tegen Saudi-Arabië enkele andere jongens in actie wilde zien. Benteke is bij Crystal Palace niet meteen aan een geweldig seizoen bezig. In het slot van de competitie zal hij zich moeten tonen.

In het geval van Chadli liggen de kaarten anders. De flankspeler van West Bromwich Albion is een erg gerespecteerde pion bij de nationale ploeg, maar ligt momenteel in de lappenmand. Chadli hoopt binnenkort opnieuw fit te zijn en zich vervolgens opnieuw in de selectie van de Rode Duivels te knokken.

Poll: Wie moet zeker mee naar het WK?

TAGS  I  Chadli  I   Martinez  I   Benteke  I   Rode Duivels

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024