DONE DEAL: Beerschot Wilrijk weet absolute sterkhouder te overtuigen

DONE DEAL: Beerschot Wilrijk weet absolute sterkhouder te overtuigen
Maandag 26 maart 2018 - 22:57   I  

Beerschot Wilrijk stond ontzettend dicht bij een promotie naar 1A, maar Cercle Brugge stak er uiteindelijk een stokje voor. In een spannende finale moest Beerscho Wilrijk het onderspit delven, waardoor het de vereniging is die promoveert naar de hoogste klasse van het Belgische voetbal. Toch bergt Beerschot Wilrijk de ambities nog niet.

Vanavond zette Beerschot Wilrijk die ambities zelfs kracht bij, want het kon het contract van verdedigende middenvelder Tom Pietermaat verlengen. De 25-jarige voetballer verlengde zijn aflopende verbintenis met twee seizoenen.

De club is daarmee alvast ontzettend tevreden. “Hij werd een vaste waarde én sterkhouder in het elftal van eerst Urbain Spaenhoven en nu Marc Brys. Sterk in de duels, stevig in de tackle, ballenafpakker van de beste soort, wilskrachtig aanjager,...het behoort allemaal tot zijn takenpakket. Maar de gedreven voetballer toont zich eveneens een guitige ‘practical joker’ naast het terrein en is op die manier ook voor de groepssfeer van goudwaarde", aldus Beerschot Wilrijk volgens Het Nieuwsblad.

Speler is ontzettend tevreden

Ook de speler zelf is ontzettend gelukkig met zijn contractverlenging. “Ik ben meer dan tevreden en fier dat ik ook de volgende twee seizoenen nog bij Beerschot Wilrijk zal voetballen. Ik was einde contract en heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik doodgraag zou blijven. Dat de club zo snel handelt door mij een nieuw contract aan te bieden, getuigt van respect en waardering. Ik heb er echt niet lang moeten over nadenken om er mijn krabbel onder te zetten. Het steekt een beetje dat ik mijn rol niet heb kunnen spelen in de ultieme promotiestrijd met Cercle Brugge en dat de club mede daardoor de beoogde doorgroei naar 1A nog niet heeft kunnen bewerkstelligen. Maar uitgesteld is niet verloren. Naast weer helemaal fit geraken is en blijft de ultieme promotie naar hoogste afdeling mijn grootste uitdaging", aldus Pietermaat volgens Het Nieuwsblad.

Poll: Goede beslissing?

TAGS  I  Beerschot Wilrijk  I   Pietermaat

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024