'Daarom is Dendoncker nu al zeker van WK-selectie'

'Daarom is Dendoncker nu al zeker van WK-selectie'
Dinsdag 27 maart 2018 - 13:08   I  

Leander Dendoncker kende tot dusver geen gemakkelijk seizoen bij RSC Anderlecht. De verdediger/middenvelder stond al enkele keren dicht bij een transfer, maar bij paars-wit hielden ze het been stijf. Iets waar de prestaties van Dendoncker ook onder leden, al maakt hij ook nu nog steeds deel uit van de nationale ploeg.

Bovendien is de kans groot dat Dendoncker straks ook gewoon mee mag naar het WK in Rusland. "Onder Roberto Martínez is Dendoncker een zekerheid. Niet als basisspeler - hij speelde nog maar 62 minuten - maar wel als backbencher. De Spanjaard staat erom bekend bijzonder loyaal te zijn tegenover spelers die in het verleden al iets bewezen hebben. Daarom werden jongens als Divock Origi - aan een matig seizoen bezig bij degradatiekandidaat Wolfsburg - en Kevin Mirallas - op een zijspoor bij Everton en sinds de winter actief bij Olympiacos - niet meteen afgedankt", schrijft Sport/Voetbalmagazine.

"In de entourage van de nationale ploeg wordt bevestigd dat Dendoncker tot nader order ook op de loyauteit van Martínez kan rekenen", gaat het weekblad verder. "'De bondscoach weet waarom hij Leander blijft oproepen', klinkt het. 'Zijn polyvalentie is een argument, maar hij heeft ook laten zien welke kwaliteiten hij heeft. Martínez zal hem niet zomaar laten vallen. Hij weet dat jonge spelers ups en downs hebben.'"

Bewijzen

Toch moet Dendoncker straks ook bewijzen waarom hij nog steeds deel uitmaakt van de nationale ploeg. "De boodschap van de bondscoach is wel duidelijk: Dendoncker moet zich herpakken, anders dreigt hij naast een WK-ticket te grijpen", waarschuwt Sport/Voetbalmagazine de speler van Anderlecht tot slot nog. "Ik geloof in Leander", gaf Martínez vorige week aan. "Mentaal heeft hij het zwaar gehad, maar ik wil nu zien hoe hij zich gedraagt. Hij moet tonen dat hij die ontgoocheling achter zich gelaten heeft."

Poll: Moet Dendoncker mee naar het WK?

TAGS  I  Dendoncker  I   Anderlecht  I   Martinez  I   Rode Duivels

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024