Duidelijkheid over Preud'homme: 'Hij kiest voor deze uitdaging'

Duidelijkheid over Preud'homme: 'Hij kiest voor deze uitdaging'
Dinsdag 27 maart 2018 - 14:09   I  

De toekomst van Michel Preud'homme houdt zowat heel voetbalminnend België in de ban. De Luikse oefenmeester leek lange tijd de gedoodverfde opvolger van bondscoach Roberto Martinez, maar het is maar de vraag of Preud'homme ooit bij de Belgische nationale ploeg zal werken.

"Hoewel men bij de bond erg tevreden is over het werk van Roberto Martinez, is het vandaag onmogelijk te zeggen of de Spanjaard ook na het WK nog aan het hoofd van de nationale ploeg zal staan. Preud'homme van zijn kant wil zo snel mogelijk weer gras ruiken. En hij wil garanties", schrijft Sport/Voetbalmagazine.

"MPH had graag bondscoach willen worden na het EK van 2016, maar daar stak Bart Verhaeghe een stokje voor. Het is deze generatie die hij graag zou coachen en naar de top leiden. Want de toekomst na het WK boezemt angst in. De vrees dat meerdere Rode Duivels, en niet de minste, zullen afhaken, is reëel. De toekomst oogt dus minder rooskleurig."

Preud'homme wil een club coachen

En dat terwijl Preud'homme niet zo lang geleden nog dé gedoodverfde opvolger van Martinez leek. "Nochtans zei een kaderlid van de ploeg ons enkele weken geleden nog in vertrouwen dat hij er zeker van was 'dat Preud'homme de nieuwe bondscoach zou worden. Ze hebben ons dat al verteld.' Waarop hij er kritisch aan toevoegde: 'In België maken ze van Preud'homme een afgod, maar wat heeft hij al voor elkaar gekregen in het buitenland?'"

Alles samen maakt dat dat Preud'homme eieren voor zijn geld zal kiezen en straks opnieuw een clubteam zal coachen. De gewezen succestrainer van Club Brugge zal dus opnieuw voor een uitdaging als trainer van een club, en niét van een land, kiezen. "Iemand uit de omgeving van Preud'homme verzekert ons dat 'Michel er nood aan heeft elke dag op het veld te staan om zich helemaal betrokken te voelen en dat de job van bondscoach dat niet toelaat. Preud'homme bij de Rode Duivels: veel waarnemers waren er al heel lang mee bezig, maar het zou best kunnen dat het dus nooit een feit wordt", klinkt het tot slot nog in het magazine.

Poll: Zou jij Preud'homme bondscoach willen zien worden?

TAGS  I  Preud'homme  I   Club Brugge  I   Rode Duivels  I   Standard

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024