“Ik had nooit contact met Anderlecht. Standard heeft wél geïnformeerd”

“Ik had nooit contact met Anderlecht. Standard heeft wél geïnformeerd”
Dinsdag 27 maart 2018 - 16:45   I  

RSC Anderlecht, Standard én KRC Genk streden tijdens de vorige transferperiode om zijn diensten, maar uiteindelijk opteerde Ibrahima Seck voor een overstap naar de Luminus Arena. Daar werd de middenvelder van Waasland-Beveren verenigd met zijn ex-coach Philippe Clement.

Vorige week lekte uit dat Seck ook naar Anderlecht kon, maar hij wil benadrukken dat hij geen contact heeft gehad met paars-wit. “Ik heb dat nooit gezegd”, bijt Seck in een gesprek met La Capitale van zich af. “Het is de pers die gewag maakte van de interesse van Anderlecht. Standard heeft effectief geïnformeerd bij Waasland-Beveren, dat klopt wél. In mijn hoofd was de keuze snel gemaakt. Ik weet niet precies waarom, maar de aanbieding was de meest overtuigende.”

“Of het iets met het financiële plaatje te maken had? Neen, zeker niet. Dan had ik beter gewacht tot het einde van het seizoen wanneer ik een vrije speler zou worden. Dan had ik meer kunnen verdienen bij een andere club. In Turkije houden ze bijvoorbeeld van transfervrije spelers. Ik heb heel wat aanbiedingen gekregen, maar het sportieve aspect gaf voor mij de doorslag.”

Tot het einde van het seizoen bij Waasland-Beveren was overigens geen optie voor Seck. “Ik wilde in januari naar een ambitieuze club. Het was de bedoeling dat ik me op die manier aan mijn nieuwe omgeving kon aanpassen en helemaal klaar zou zijn voor volgend seizoen. Ik heb ondertussen al heel wat belangrijke wedstrijden gespeeld met Genk en kreeg niet veel tijd om na te denken. Ik moest er onmiddellijk staan.”

Poll: Maakte Seck de juiste keuze door voor Genk te kiezen?

TAGS  I  Seck  I   RC Genk  I   Waasland-Beveren  I   Standard  I   Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024