Leko doet gouden zet: "Dit is een grote zegen voor hen"

Leko doet gouden zet:
Dinsdag 27 maart 2018 - 18:00   I   door Redactie

In tegenstelling tot Michel Preud'homme besloot Ivan Leko om géén stage te plannen voor aanvang van Play-off 1. Leko wilde zijn spelers de nodige rust gunnen en niet nog eens extra belasten. Een zeer goed idee, zo vindt voormalig Club-speler Vital Borkelmans.

"Na een lang seizoen is het belangrijk om de spelers mentaal weer op te laden", zegt Borkelmans aan Het Nieuwsblad. "Als je dan op stage vertrekt, kunnen bepaalde spelers vervelend lopen omdat ze hun gezin niet zien. Anderen zijn dubbel zo lang weg omdat ze nog naar hun nationale ploeg moeten."

"Nu krijgen ze een vrij ontspannende voorbereiding voorgeschoteld. Sommigen kregen wat langer vrij om rustig te herstellen van bepaalde kwaaltjes. Voor spelers zoals Vormer en Vanaken, die wat sukkelden, is dit een grote zegen."

Limbombe

Sommige spelers hadden interlandverplichtingen en hebben dus minder kunnen genieten van de rust of kunnen meetrainen met de rest van de groep bij Club. Denk maar aan Anthony Limbombe bijvoorbeeld, die dinsdagavond met de Rode Duivels speelt. "Maar voor mannen als Limbombe zal dat extra motivatie geven. Hij begint met de nodige adrenaline aan Play-Off 1 na zijn eerste selectie", sust Borkelmans.

Poll: Vind jij het ook een goeie zaak dat Club niet op stage is gegaan?

TAGS  I  Club Brugge  I   Leko  I   Borkelmans

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024