‘Axel Witsel heeft plots erg opvallend probleem in China’

‘Axel Witsel heeft plots erg opvallend probleem in China’
Woensdag 28 maart 2018 - 07:40   I  

Axel Witsel speelt al een tijdje voor het Chinese Tianjin Quanjian en lijkt daar ook erg gelukkig. Sportief blijft China een vreemde keuze voor een talentvolle speler als Witsel, die eigenlijk nooit echt bij een topclub speelde. Na Benfica ging hij naar Rusland om bij Zenit te voetballen en nadien naar China. Een transfer naar Juventus hing ook in de lucht, maar daar ging de Rode Duivel dus niet op in.

Het mooie weer maken en wat geld verdienen in China dan maar. Een land met een andere cultuur en met andere regels. Dat zal Witsel nu aan de lijven mogen ondervinden, want er is heel wat te doen rond de tatoeages van de voetballers in China.

De communistische overheid heeft namelijk enkele nieuwe regels ingevoerd omtrent wat wel en niet te zien mag zijn op televisie. Een van de nieuwe regels is een verbod op tatoeages, waardoor voetballers hun lichaam binnenkort moeten bedekken. Zo gaf de beste speler van de Chinese nationale ploeg in allerlaatste instantie forfait voor de partij. Zhang Linpeng, verdediger bij Guangzhou Evergrande en getatoeëerd van boven tot onder, sukkelde zogezegd plots met een schouderblessure. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Voorlopig ontspringt hij de dans

Voorlopig zal Witsel er de gevolgen nog niet van moeten dragen, want het verbod geldt nog niet voor de Chinese Super League. Dat verbod zal er binnenkort meer dan waarschijnlijk wel komen. Ook buitenlandse toppers zoals Axel Witsel zullen dan de dans niet kunnen ontspringen. 

Poll: Trekt Witsel ooit nog naar een absolute topclub?

TAGS  I  Witsel  I   Rode Duivels

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024