Vandenbempt: "Grote twijfels of hij meegaat naar het WK"

Vandenbempt:
Woensdag 28 maart 2018 - 11:49   I  

De vriendschappelijke wedstrijd tegen Saudi-Arabië is achter de rug. Tijdens de volgende interlandbreak zal Roberto Martinez knopen moeten doorhakken en een 23-koppige selectie voor het WK in Rusland moeten samenstellen. Volgens commentator Peter Vandenbempt moet publiekslieveling Radja Nainggolan zich zorgen beginnen maken.

"Het onthaal van Radja Nainggolan vond ik zeer opvallend", merkt Vandenbempt op. "Het publiek acteerde lauwtjes, tot de applausmeter flink de hoogte inging bij zijn invalbeurt. Het volk vindt dat hij naar het WK moet. Na de match zei de bondscoach dat hij geen rekening kan houden met de wil van het publiek. Wat dat betreft heeft hij natuurlijk gelijk."

"Iedereen kent de kwaliteiten van Nainggolan", gaat Vandenbempt verder. "Hij viel gretig in en kwam overal de bal opeisen. In al zijn ijver leidde dat ook tot balverlies. Naar buiten toe heeft de bondscoach een positieve evaluatie gemaakt. Nainggolan heeft zich 10 dagen lang voorbeeldig gedragen."

"Bang afwachten voor Nainggolan"

Ondanks het feit dat Nainggolan op alle vlakken een meer dan degelijke beurt maakte, heeft Vandenbempt zijn twijfels over de WK-deelname van Nainggolan. "Toch heb ik nog altijd mijn grote twijfels of hij mee naar het WK gaat. De selectie zit al in het hoofd van de bondscoach, denk ik. Hij vindt Nainggolan een echte 8. Daar is de concurrentie groter."

"Dan komt hij in concurrentie met spelers als De Bruyne, Mertens en de broers Hazard. En op de positie van defensieve middenvelder is Witsel incontournable bij de bondscaoch. Als je er ook nog eens Dembélé en Fellaini bijneemt, wordt het bang afwachten voor Nainggolan en zijn fans", besluit de radiocommentator.

Poll: Moet Nainggolan mee naar het WK?

TAGS  I  Vandenbempt  I   Nainggolan  I   Rode Duivels  I   Martinez

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024