Pozuelo noemt de allerbeste speler bij Genk én in Jupiler Pro League

Pozuelo noemt de allerbeste speler bij Genk én in Jupiler Pro League
Woensdag 28 maart 2018 - 12:27   I  

Alejandro Pozuelo is één van de absolute smaakmakers bij KRC Genk, maar dat neemt niet weg dat de Spaanse middenvelder zelf onder de indruk kan zijn van enkele ploegmakkers. Zo heeft 'Pozo' niets dan lof voor Clinton Mata, Thomas Buffel, Sander Berge en Ruslan Malinovskyi.

De meest onderschatte speler bij Genk is volgens Pozuelo Clinton Mata. “Clinton Mata heeft mij echt verrast. Op training vond ik die spectaculair. Geloof me, een uitstekende rechtsback", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Ook ervaren rot Thomas Buffel maakt nog steeds indruk op Pozuelo. "Biologisch 37, maar hij gedraagt zich als een kind van tien. (lacht) Zijn belang voor de ploeg is fundamenteel. Op het veld, maar ook erbuiten, omdat hij een ambiancemaker is. Ik vind niet dat het al tijd is voor hem om te stoppen met voetballen. Hij speelt nog veel, staat er op elke training. Es un gran capitán, hij is een grote kapitein."

"Berge heeft het grootste potentieel"

En welke speler beschikt over het meeste potentieel? Met andere woorden: wie gaat het het verste schoppen? "(zonder aarzelen) “Sander Berge. Met de progressiemarge die hij nog heeft, zullen we er nog van horen. Hij kan overal terecht", klinkt het overtuigd bij Pozuelo.

En als het gaat over welke speler in de Belgische competitie Pozuelo bewondert, komt meteen de naam van Ruslan Malinovskyi ter sprake. “Niemand, behalve Ruslan Malinovskyi. En dat zou ook zo zijn als hij bij een andere ploeg speelde. De kwaliteit druipt ervan af. Hij doet onze ploeg simpelweg beter spelen. En met links denk ik niet dat er iemand in de competitie met zo’n traptechniek is. Met rechts? Vormer misschien.”

Poll: Zal Berge het maken bij een absolute topclub?

TAGS  I  Pozuelo  I   Berge  I   Buffel  I   Mata  I   RC Genk  I   Club Brugge

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024