Vandenbempt onder de indruk van 2 Duivels: "Wereldklasse en grote plus"

Vandenbempt onder de indruk van 2 Duivels:
Woensdag 28 maart 2018 - 12:46   I  

De Rode Duivels wonnen dinsdagavond met 4-0 van Saudi-Arabië. België kwam nooit in de problemen en nam dankzij goals van Lukaku (2), De Bruyne en Batshuayi eenvoudig afstand van de tegenstander. Peter Vandenbempt was erg onder de indruk van Kevin De Bruyne.

"Kevin De Bruyne vond ik een opvallende match spelen. Hij was de motor van het elftal en had er duidelijk veel meer zin in dan Eden Hazard. Hij zag het maar als een tussendoortje en zat met zijn hoofd al bij volgend weekend. De Bruyne is wereldklasse op het middenveld", steekt Vandenbempt van wal bij Sporza. "Met zijn passes en zijn diepgang heeft hij dat nog maar eens bevestigd. En hij is ook nog eens met een goed gevoel vertrokken. Dat is heel erg belangrijk."

Volgens de radiocommentator moet Roberto Martinez wel nog eens bekijken hoe Hazard en De Bruyne precies zal laten samenspelen. "Hazard en De Bruyne zijn onze beste, maar ook twee verschillende spelers. Het is de taak van de bondscoach om die twee te laten voetballen. Dat is misschien een puzzel, ze willen allebei de bal, maar bij City speelt De Bruyne ook samen met Silva. Dat moet bij de nationale ploeg ook kunnen met Hazard."

Sterke Lukaku

Verder zag Vandenbempt ook een uitstekende Lukaku. "De prestatie van Romelu Lukaku zet ik voorop. Indrukwekkend. Nog niet zo lang geleden werd hij bij elke mindere baltoets uitgefloten door een vrij groot deel van het publiek. Dat doen ze nu niet meer. Hij heeft nu 33 doelpunten in 66 interlands op zijn naam staan. Hij was aanwezig, hij haakte af, hij hield de bal bij, hij legde goed af en hij scoorde. In 6 matchen heeft hij 10 doelpunten gemaakt. Daarmee zit hij Jef Mermans op de hielen. Hij scoorde in de jaren 50 in 7 matchen op een rij."

"Heel veel legden ze Lukaku gisteravond niet in de weg, maar de manier waarop hij zijn doelpunten afwerkte, vond ik gewoon klasse. De klasse van een grote afwerker. Een Lukaku op dit niveau, met dit zelfvertrouwen en deze vorm is een grote plus in vergelijking met de voorbije toernooien", besluit Vandenbempt.

Poll: Wie was de beste?

TAGS  I  Lukaku  I   De Bruyne  I   Hazard  I   Vandenbempt

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024