Tielemans eerlijk: "Dit zei Weiler tegen me na ontslag bij Anderlecht"

Tielemans eerlijk:
Woensdag 28 maart 2018 - 14:33   I  

Ondertussen is Hein Vanhaezebrouck al een tijdje aan de slag bij RSC Anderlecht, maar het was wel René Weiler die als trainer aan het seizoen begon bij paars-wit. Youri Tielemans werkte nog samen met de Zwitser en hoorde hem zelfs nog na zijn vertrek uit Brussel.

"Ja, ik heb hem gecontacteerd", geeft Tielemans toe in een gesprek met Sport/Voetbalmagazine. "Hij vertelde me dat hij na de titel een zekere verslapping had gemerkt in de groep. Hij had dat trouwens voorspeld. Hij wilde dat de spelers continu probeerden te verbeteren, te meer omdat de tegenstanders alles zouden geven om de kampioen te verslaan."

"Aan het begin van het seizoen stond Anderlecht er niet, was er die sloomheid. René Weiler kreeg gaandeweg het gevoel dat de goeie spirit beetje bij beetje terugkwam, dat de spelers zich ervan bewust waren dat ze meer moesten doen. Maar voor Weiler was het te laat", benadrukt Tielemans. "Want wanneer je weer harder gaat werken, duurt het toch nog enkele weken voor dat tot uiting komt in de resultaten. Weiler had die tijd niet."

Vertrouwensrelatie tussen Weiler en spelers

Tijdens zijn laatste weken had Weiler zich quasi onmogelijk gemaakt bij een groot deel van de Anderlecht-supporters, maar de Zwitser vond het vooral jammer dat hij zijn werk in het Constant Vanden Stockstadion niet kon afmaken. "Hoe hij klonk? Vooral ontgoocheld, omdat hij wel hield van deze club, deze groep", aldus Tielemans over zijn ex-trainer.

"Het klikte met de spelers, er was een echte vertrouwensrelatie. Het gebeurde bijvoorbeeld dat hij afzonderingen schrapte als we hem zeiden dat we liever tijd doorbrachten met de familie. Hij luisterde. Voor hem was er vanaf het moment dat we er op het veld stónden in het weekend geen enkele absolute verplichting om op afzondering te gaan. Hij had zin om voort te doen in de grootste club van België. Maar, zoals hij mij vertelde, het bestuur was niet tevreden over de resultaten en besloot om zijn contract te beëindigen."

Poll: Had Weiler langer trainer van Anderlecht moeten blijven?

TAGS  I  Tielemans  I   Anderlecht  I   Weiler  I   Monaco

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024

woensdag 21 februari 2024