Rits over vertrek bij Mechelen: "Hoop dat ik daar naartoe kan"

Rits over vertrek bij Mechelen:
Woensdag 28 maart 2018 - 15:11   I  

KV Mechelen tuimelde op de allerlaatste speeldag van de reguliere competitie uit de Jupiler Pro League. Een pijnlijke degradatie, die ook hard aankwam bij basisspeler Mats Rits. Hij wordt ondertussen al in verband gebracht met enkele andere clubs. Hoe denkt Rits zelf over een transfer?

"Op voetbalgebied was het duidelijk dat dit een historisch negatief jaar was", vertelt Rits in Sport/Voetbalmagazine. "Dat mijn team niet meer in 1A zit, blijft moeilijk te verteren. En ja, dan is er ook nog Beerschot. Ik heb daar een lang verleden. Het is de club die me opleidde, waar ik profvoetballer werd en waar ik mijn debuut maakte in eerste klasse. Ik heb er nog contact met verschillende mensen. Beerschot stond dicht bij een historische prestatie: vijf keer op rij promoveren."

"Het scheelde echt niet veel. In plaats daarvan moeten ze straks herbeginnen in een 1B-reeks, waar het er zeker niet gemakkelijker op wordt. Bij Mechelen zullen we jammer genoeg ook snel weten wat voor een kampioenschap het is", beseft Rits. "Je speelt verschillende keren tegen dezelfde tegenstanders. En vooraf weet je al dat het niet noodzakelijk de beste ploeg op een heel seizoen is die uiteindelijk stijgt. Dat zag je bijvoorbeeld vorig seizoen ook nog met Lierse."

Ajax

Rits verhuisde destijds op jonge leeftijd naar Ajax, maar kon er niet doorbreken in het eerste elftal. Toch hoopt hij op termijn nog eens in het buitenland aan de slag te gaan. "Als je de kans krijgt om te tekenen bij een club als Ajax, dan doe je dat", zegt de middenvelder. "De bedoeling was om me niet direct te lanceren bij de eerste ploeg, maar om in een goede omgeving mijn leerproces voort te zetten. Ikzelf gaf me alleszins de tijd, maar uiteindelijk verliep het niet zoals voorzien. Ik heb nogal wat blessures gehad."

"Ondertussen kon ik wel trainen met fantastische spelers, waardoor ik vooruitgang boekte. Ik beschouw dat nog altijd als een positieve ervaring. Vandaag ben ik nog altijd maar 24 jaar. Ik hoop dat ik vroeg of laat nog eens kan vertrekken naar een goede buitenlandse club", klinkt het tot slot nog. 

Poll: Zal Rits vertrekken bij Mechelen?

TAGS  I  Rits  I   KV Mechelen  I   Beerschot Wilrijk

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024