'Nainggolan zwaar bestraft voor wangedrag na interland'

'Nainggolan zwaar bestraft voor wangedrag na interland'
Woensdag 28 maart 2018 - 16:26   I  

Radja Nainggolan is niet de ideale schoonzoon, dat heeft hij in het verleden al laten blijken. Een geweldige voetballer, dat wel, maar een voorbeeld functie zegt de Rode Duivel weinig. Zo werd hij in het verleden wel al eens betrapt op het roken van een sigaret of het, overmatig, gebruik van alcoholische dranken.

Dat was overigens ook het geval na de interland tegen Griekenland, een jaar geleden. Nainggolan werd toen tegengehouden door de politie nadat hij positief had geblazen bij een alcoholcontrole. Nainggolan zou na een nachtje feesten in de Sint-Niklase club Exo positief hebben geblazen toen hij achter het stuur zat van een gehuurde Audi A1. Dat weet Het Nieuwsblad.

De Rode Duivel kwam nadien wel met een opvallend verhaal op de proppen. Niet hij, maar wel zijn vriend zou die nacht achter het stuur gezeten hebben. Ze zouden last gehad hebben van een platte band, waarna de Rode Duivel zich vooraan zette op de plek van de bestuurder.

Getuigenis van agent

De agent die hem destijds arresteerde kwam getuigen in de rechtbank en die geloofde niet veel van het verhaal van Nainggolan. “We kruisten rond 7 uur op de N70 een auto die abnormaal traag reed”, luidde het. “Op dat moment zag ik niet wie er achter het stuur van de wagen zat. In mijn achteruitkijkspiegel zag ik dat de bestuurder stopte en zijn auto deels op de rijbaan parkeerde. Daarop maakte ik een u-bocht. Ik verloor de wagen maximum twee à drie seconden uit het oog. Toen ik bij de auto kwam zag ik dat die links vooraan een platte band hand. Na controle van de identiteitsdocumenten bleek de bestuurder Nainggolan te zijn", aldus de agent volgens Het Nieuwsblad.

Zware straf

De advocaat vroeg de vrijspraak voor Nainggolan, maar die kreeg hij niet. Vandaag kreeg hij zijn straf te horen en die is eerder zwaar. De rechter achtte het echter voldoende bewezen dat Nainggolan wel degelijk onder de invloed van alcohol gereden heeft en veroordeelde hem tot een maand rijverbod en een boete van 1.600 euro.

Een geldboete waar Nainngolan niet eens van opkijkt wellicht, maar een maand rijverbod is best vervelend voor een voetballer. Nog erger wellicht is het imagoverlies van Nainggolan. Net nadat Martinez zo positief was geweest over Nainggolan, komt hij alweer negatief in het nieuws.

Poll: Gaat dit nog invloed hebben op de keuze van Martinez?

TAGS  I  Nainggolan  I   AS Roma

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024