Vandenbempt trekt aan alarmbel bij Rode Duivels: "Moeten ons zorgen maken"

Vandenbempt trekt aan alarmbel bij Rode Duivels:
Woensdag 28 maart 2018 - 18:36   I  

De Rode Duivels hebben gisteren met een mooie goede wedstrijd indruk gemaakt. Spelers als Lukaku en De Bruyne waren echt héél goed en ook defensief lijkt de ploeg, met een terugkerende Kompany, een solide indruk na te laten. Dat was toch wel het probleem tegen bijvoorbeeld Mexico vorige keer. Veel goede dingen dus om op verder te bouwen.

Toch zag Vandenbempt ook enkele mindere zaken en hij ziet zelf een echte achilleshiel voor de Rode Duivels. De linkerflank blijft het zwakke plekje van de Belgen. Aanvallend levert Carrasco goed werk, maar verdedigend is het een pak minder. Nu Carrasco een erg aanvallende rol kreeg in China zal hij daar ook niet snel leren verdedigen. Al lijkt daar momenteel niet veel te lukken.

Vandenbempt maakt zich dan ook zorgen. "Waar we ons een klein beetje ongerust over moeten maken, is de linkerflank. Toen Saudi-Arabië in het begin van de wedstrijd een sparringpartner was, gingen de aanvallen vooral over links. Offensief deed Carrasco goeie dingen, defensief vond ik hem kwetsbaar. Die defensieve waarde blijft een vraagteken, zeker tegen sterkere tegenstanders. Zal hij over twee maanden in China nog op niveau voetballen? Daar ben ik niet zo zeker van", aldus Vandenbempt voor Sporza.

Ook op rechts een probleem

Ook Meunier was minder goed dan we van hem gewoon zijn. Ook hij krijgt bij PSG amper speelminuten en dat lijkt nu stilaan toch een probleem te gaan worden. "Meunier vond ik ook minder goed dan we van hem gewend zijn. Zeker aan de bal in de eerste periode."

Poll: Zijn onze flanken een probleem?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Vandenbempt

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024