Sesa over Anderlecht-speler: "Hij zal er staan in de play-offs"

Sesa over Anderlecht-speler:
Woensdag 28 maart 2018 - 22:24   I  

Leander Dendoncker kende tot dusver geen gemakkelijk seizoen bij RSC Anderlecht. De verdediger/middenvelder stond al enkele keren dicht bij een transfer, maar bij paars-wit hielden ze het been stijf. Iets waar de prestaties van Dendoncker ook onder leden, al maakt hij ook nu nog steeds deel uit van de nationale ploeg.

Zijn vorige seizoen was meer dan behoorlijk, waardoor hij ook gewild was door tal van clubs uit de Premier League. Die mentale klik om er weer vol voor te gaan in de Jupiler Pro League kon Dendoncker niet maken, maar dat hadden ze in Anderlecht wel verwacht. Dat vertelt David Sesa, ex-assistent van René Weiler in Sport/Voetbalmagazine.

"Iedereen staart zich blind op die twee duels tegen Manchester United – dat was veruit de beste ploeg tegen wie we gespeeld hebben vorig seizoen’, vertelt Sesa. ‘Maar de mensen moeten inzien dat een jonge speler wisselvallig is. Leander komt er stilaan door. Hij zal in de play-offs tonen waartoe hij in staat is."

"Ik blijf het herhalen"

Het mag duidelijk zijn dat Dendoncker zelf nog steeds liever op het middenveld speelt dan in de defensie. Misschien dat ook dat een invloed heeft op zijn niveau. Hij heeft dat nooit ontkent en blijft van zichzelf vinden dat hij niet al te best tot zijn recht komt centraal in de defensie. Een positie waar Vanhaezebrouck hem heeft geplaatst en momenteel wil die ook niet wijken.

"Waarom mensen mij als een verdediger zien? Allicht door mijn gestalte. Ik kan er ook niet veel aan veranderen. Ik blijf herhalen dat ik een middenvelder ben. Maar als ik een grote carrière als centrale verdediger kan maken: waarom niet?"

Poll: Zal Dendoncker er staan in de play-offs?

TAGS  I  Anderlecht  I   Dendoncker

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024