Sterkhouder van AA Gent: "Ik verlaat de club"

Sterkhouder van AA Gent:
Donderdag 29 maart 2018 - 06:51   I   door Redactie

AA Gent-manager Michel Louwagie liet het al doorschemeren en nu zegt Moses Simon het zelf ook: de Nigeriaan voelt zich klaar voor een stap hogerop. De kans is groot dat hij na dit seizoen afzwaait bij AA Gent. De play-offs en het WK worden daarbij cruciaal.

"Je moet het juiste moment kiezen. Als ik goede play-offs speel en daarna een goed WK, is het juiste moment aangebroken", stelt Simon in Het Laatste Nieuws. "Ik wil graag naar de Premier League. Vorige zomer was Brighton & Hove geïnteresseerd. Dat zou een goeie club zijn, omdat ik daar zou spelen."

"Bij een absolute topclub in Engeland zou ik daar lang niet zeker van zijn", vervolgt Simon. "Ik moet spelen, dat is het belangrijkste. Ik weet dat er ook kapitaalkrachtige clubs in de Engelse tweede klasse zitten, maar daar wil ik niet naartoe. Dan blijf ik beter bij Gent. Maar als ik met Nigeria speel, zie ik op het veld geen verschil met de spelers die in de Premier League voetballen."

Vlak voor het WK speelt Nigeria nog op Wembley tegen Engeland. "Het is het moment om te tonen dat ik klaar ben voor het WK en voor de Premier League. Ik besef heel goed dat ik voor héél belangrijke maanden sta. Mentaal ben ik daar klaar voor", zegt Simon.

Poll: Vind jij het jammer dat Simon vertrekt?

TAGS  I  AA Gent  I   Simon

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024