Vanaken haalt uit naar Antwerp-speler: "Vervelend"

Vanaken haalt uit naar Antwerp-speler:
Donderdag 29 maart 2018 - 12:20   I  

Hans Vanaken zit in een bloedvorm en die zouden ze in Brugge graag verzilveren. De middenvelder van Club Brugge kan blauw-zwart dit seizoen wel eens de titel gaan bezorgen. Vanaken lijkt er alvast klaar voor en de papieren liggen gunstig.

Als je Vanaken vrijheid geeft dan vraag je om problemen. Dat wist Bölöni maar al te goed toen Antwerp tegen Club moest voetballen en daarom liet hij Faris Haroun een hele wedstrijd lang Vanaken bewaken. Die is daar nog steeds niet goed van, want hij vond dat ontzettend vervelend.

“Dit seizoen: Faris Haroun. Die plakte de hele wedstrijd tegen mij. Loop dan, zeggen ze mij dan. Maar ja, die heeft zo'n uithoudingsvermogen, daar kan je niet tegenop. Ik vind het vervelend. Maar ik zeg er niets van tegen hem, hoor. Ik denk niet dat hij dan zegt: Je hebt gelijk, ik doe wat anders", aldus Vanaken in Het Nieuwsblad.

Vanaken de marathonman

Vaak lijkt Vanaken niet echt veel te lopen op een veld, maar dat is maar schijn. Vanaken zit gemiddeld bij de spelers met de meeste kilometers. Ook als het op versnellen aankomt is hij present, maar ook dat valt door zijn nonchalante stijl niet echt op.

“13,8 kilometer, in een thuismatch tegen AA Gent twee jaar geleden. Dit seizoen is mijn record 12,8. Gemiddeld zit ik rond de 12. Ik ben zowat altijd de man met de meeste kilometers van de ploeg. Dat weten de meeste mensen niet. Wellicht omdat het aan hetzelfde tempo lijkt. En ook dat klopt niet. Ik loop zo'n 700 meter per match sneller dan 21 kilometer per uur. Daarmee zit ik ook bij de eerste drie.”

Poll: Zal Vanaken schitteren in play-off 1?

TAGS  I  Club Brugge  I   Vanaken  I   Antwerp

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024