Vandenbempt over Mazzu: "Dat is ongelukkig"

Vandenbempt over Mazzu:
Donderdag 29 maart 2018 - 15:18   I  

Felice Mazzu neemt dit seizoen met zijn Charleroi deel aan play-off 1 en dat is een verdienste van jaren hard werken. Mazzu gelooft duidelijk in het project van Mehdi Bayat en beide heren proberen de club dan ook naar sportieve successen te leiden. Die blijven voorlopig nog uit.

Mazzu werd al in verband gebracht met Club Brugge en Anderlecht, maar zit voorlopig nog te pronken in Mambourg. Mazzu tekende zelfs een verbeterd contract onlangs, maar net toen begon het minder te draaien bij Charleroi. Vandenbempt vindt dat wat ongelukkig.

"De play-offs worden voor coach Felice Mazzu ook heel erg belangrijk. Ik denk dat hij incontournable is bij Charleroi. Het is voor hem een beetje ongelukkig dat hij tijdens de winterstop een fors opgewaardeerd contract getekend heeft en dat het uitgerekend vanaf dan een beetje moeilijker gegaan is."

Nu het moment

Volgens Vandenbempt is het nu dan ook het moment voor Mazzu en Charleroi. Normaal gezien verlaten heel wat sterkhouders Mambourg tijdens de transferperiode, maar deze keer heeft Bayat de kern grotendeels kunnen behouden.

"Maar hij blijft natuurlijk de man die het daar voor mekaar gekregen heeft, samen met Mehdi Bayat. In Charleroi is er een ongelooflijk spelersverloop geweest de voorbije jaren. Het is heel erg sterk dat ze ondanks dat verloop hun positie in de subtop hebben kunnen behouden. Nu ze tijdens de winterstop niemand zijn kwijtgeraakt en die stap vooruit gezet hebben, zou het toch een tegenvaller zijn mocht Charleroi nu ondermaats presteren in de play-offs."

Poll: Zou Mazzu ook een topclub kunnen coachen?

TAGS  I  Charleroi  I   Mazzu

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024