Roberto Carlos verrast: “Daarom zal Neymar de Gouden Bal niet snel winnen"

Roberto Carlos verrast: “Daarom zal Neymar de Gouden Bal niet snel winnen
Donderdag 29 maart 2018 - 22:12   I  

Neymar ruilde FC Barcelona vorige zomer in voor Paris Saint-Germain, om op die manier uit de schaduw van Lionel Messi te treden. De 26-jarige Braziliaan hoopt op een dag de beste speler ter wereld te zijn, maar volgens zijn landgenoot Roberto Carlos zal Neymar nog even op een Gouden Bal moeten wachten.

“Ik denk dat Neymar er goed aan deed om bij Paris Saint-Germain te tekenen. Om de beste ter wereld te worden moest hij Barcelona verlaten. Daar stond hij effectief in de schaduw van Messi. Al moet Neymar er zich wel van bewust zijn dat, zolang Messi en Ronaldo spelen en in vorm zijn, hij vrede zal moeten nemen met een derde plaats”, aldus de legendarische linksachter.

Gewezen topspits Ronaldo, zelf ex-winnaar van de individuele trofee, ziet Neymar dan wel weer in staat om Messi en Ronaldo snel te verslaan. “Iedere keer opnieuw komt Neymar dichter bij het winnen van de Gouden Bal. De criteria zijn variabel en hebben ontzettend veel te maken met hoe een ploeg het doet. Neymar staat er echt heel dicht bij. Ik denk dat 2018 een belangrijk jaar wordt. Op het WK in Rusland kan veel beslist worden met het oog op de Gouden Bal.”

Neymar, die momenteel in de lappenmand ligt, maakte sinds zijn spraakmakende transfer 28 doelpunten voor PSG. Messi zit dit seizoen al 35 goals en Cristiano Ronaldo zelfs al aan 38 stuks.

Poll: Zal Neymar ooit de Gouden Bal winnen?

TAGS  I  Neymar  I   Ronaldo  I   Messi  I   Barcelona  I   PSG  I   Real Madrid  I   Roberto Carlos

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024