‘Anderlecht moet vrezen voor verwijdering uit Jupiler Pro League’

‘Anderlecht moet vrezen voor verwijdering uit Jupiler Pro League’
Vrijdag 30 maart 2018 - 08:01   I  

Marc Coucke werd eerder deze week officieel de nieuwe voorzitter van RSC Anderlecht. De Belgische zakenman kreeg groen licht van de Mededingingsautoriteit en kan zo aan zijn avontuur bij paars-wit beginnen. Toch dreigt Coucke zich nog even zorgen te moeten maken, aangezien een Belgische burger klacht heeft neergelegd bij de rechtbank van eerste aanleg.

De desbetreffende burger is supporter van een niet nader genoemde club uit de Jupiler Pro League en is het niet eens met hoe de verkoop van Anderlecht is verlopen. Dat meldt La Capitale. Volgens de persoon in kwestie wordt de sportieve integriteit van de Jupiler Pro League niet gerespecteerd omdat Anderlecht-voorzitter Marc Coucke nog steeds nauwe banden heeft met KV Oostende én eigenaar is van de Versluys Arena. Bovendien wordt ook in twijfel getrokken of de nieuwe eigenaar van KVO, Peter Callant, wel kapitaalkrachtig genoeg is om de club over te nemen.

Op basis van bovengenoemde zaken zou er sprake zijn van belangenvermenging en vraagt de persoon, geadviseerd door advocaat Laurent Stas de Richelle, de uitsluiting uit de Jupiler Pro League en de Croky Cup voor Anderlecht en Oostende in het seizoen 2018-2019. Beide clubs zouden het huidige seizoen nog wel mogen afmaken, maar niet aan de volgende voetbaljaargang in België mogen beginnen.

Bij de Pro League werden ze tot op heden nog niet op de hoogte gebracht van de klacht. Toch is het nu al duidelijk: de overname van Anderlecht lijkt nog een staartje te krijgen voor Marc Coucke.

Poll: Moet Anderlecht uitgesloten worden?

TAGS  I  Coucke  I   Anderlecht  I   KV Oostende  I   Standard  I   Club Brugge  I   AA Gent

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024