Ceulemans: "Hij is de enige speler die bepaalt of Anderlecht nog meedoet"

Ceulemans:
Vrijdag 30 maart 2018 - 09:46   I  

RSC Anderlecht sloot de reguliere competitie af met een 9 op 9, en dat zorgde ergens voor rust in het Constant Vanden Stockstadion. Toch zijn heel wat analisten er nog niet zo zeker van dat paars-wit er ook in play-off 1 écht zal staan.

Volgens Eric Van Meir krijgt Anderlecht het hoe dan ook knap lastig om de achterstand op Club Brugge nog goed te maken. “Ik heb ondanks die laatste negen op negen nog niets gezien van Anderlecht waarvan ik zeg: Ze kunnen Club nog inhalen", aldus de analist in Het Nieuwsblad.

Teodorczyk de grote man?

Volgens Jan Ceulemans is er één speler in staat om paars-wit aan veel punten te helpen: Lukasz Teodorczyk. “Alles hangt af van Teodorczyk. Alleen hij zal bepalen of Anderlecht nog meedoet. Hij raakte zes maanden geen bal, maar scoort nu plots weer van alle kanten. Als dat blijft duren…”

“Ik twijfel daar toch aan", zegt Eddy Snelders. "Marc Coucke mag er nog eens mee babbelen, dat had en heeft er niets mee te maken.” Van Meir uit ook zijn twijfels: “Hij blijft een mysterie. Ik geloof niet in Teo, maar wat als hij uitvalt? Dan maar Ganvoula, Jan?” Maar Ceulemans ziet het niet in Ganvoula: “Die mocht niet eens meedoen bij KV Mechelen, daar gaan we toch niet over discussiëren?", reageert De Caje. "Neen, ze hebben niemand anders dan Teo die een goal kan maken.”

Markovic: twijfelgeval

Eén van de winteraanwinst, Lazar Markovic, hoopt tijdens de play-offs zijn steentje bij te dragen. Snelders twijfelt evenwel aan de Serviër. “Markovic is een groot vraagteken, die speelt al jaren te weinig. En Dendoncker die er normaal ook een stuk of vijf maakt en met zijn loopvermogen en diepgang veel meer een middenvelder is, moet tegen zijn goesting achterin staan. Zijn rendement had 50, 60 procent hoger gekund."

Poll: Op welke plaats zie jij Anderlecht eindigen?

TAGS  I  Anderlecht  I   Teodorczyk  I   Markovic

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024